Türkiye Büyük Millet Meclisi 18. Dönem Milletvekilliği ve 1968-1969 yılları arasında da Afşin Belediye Başkanlığı yapan Atilla İmamoğlu'nun ismi, Afşin Belediyesi tarafından Yeşilevler mevkiine yapılan 20 dönümlük parka verildi.

Atilla İmamoğlu’nun oğlu Mehmet İmamoğlu babasının ismini veren belediye başkanına teşekkür ederek “Rahmetli babamın adının parkta yaşatılmasından dolayı bütün Afşinlilere teşekkür ediyorum.” dedi.

Açılış töreninde konuşan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilli Mehmet İlker Çitil, “ Bu parkın Afşin’imizin ve vatandaşlarımızın hizmetine kazandırılmasına vesile olan Fatih Başkanımıza ve emekleri bulunan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan parka Atilla İmamoğlu’nun isminin verilmesinin çok anlamlı olduğuna işaret eden Çitil, “ Atilla İmamoğlu Ağabeyimize rahmetler diliyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte Atilla İmamoğlu’nun ismi belediyemiz tarafından yapılan bu parkta yaşayacak”  diye konuştu.



Daha sonra konuşma yapan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Belediye Başkanlığı adaylığım sürecinde ve Belediye Başkanlığı görevime başladığım ilk günlerde, ilçeyi tanımak, ne gibi eksiklikler var, nerelere hangi hizmetler yapılabilir? Bu amaçla yapılabilecek işleri belirlemek için ilçe genelini gezdim. Hafızama ilk yazdığım yerlerden birisi de Yeşilevler mevkiinde yer alan bu 20 dönümlük boş ve mezbelelik alandı. Apartmanların ortasında bu geniş alan neden pis bir halde? İnanın kafamda soru işaretleri oluştu ve işte o an dedim ki bu alana yeşil alan ve park yapılabilir. Elhamdülillah bir yıl önceki düşüncemizi gerçekleştirmek bugün bize nasip oldu. 20 bin metre karelik alanda oluşturulan bu parkımız, Yeşilevler sakinlerine nefes aldıracak nitelikte planlandı. Bordör döşeme, parke kaplama ve toprak dolgu tesviye çalışmaları ardından oluşturulan otomatik sulama sistemi, ağaçlandırma, peyzaj düzenlemeleri ve yeşillendirme çalışmaları tamamlanan parkımız hemşerilerimizin rahatlıkla zaman geçirebilecekleri, çocuklarının güvenle oyun oynayabileceği büyük bir alan oluşturduk. Bölgenin okullar bölgesi olması münasebetiyle çok geniş bir kitleye hitap eden parkımızın içerisinde kafeterya, süs havuzu, çocuk oyun grubu ve açık alan spor aletleri de yer almaktadır. Bu güzel hizmete Belediye Meclisimizce oybirliği ile aldığımız bir kararla merhum Hemşehrimiz Afşin Sevdalısı Atilla İmamoğlu’nun ismin vererek te taçlandırmış olduk. 1910’da kurulmuş bir belediye olan Afşin’de toplamda 7 dönüm park varken ilk bir yılın sonunda parklarımız 43 dönüme ulaştı. Bu gün açacağımız bu parkla da bu rakam 63 dönüme çıkacaktır. Çalışmalarımız genel olarak ilçemizin birçok mahallesinde devam etmektedir. Geçen sene açtığımız İlçenin ilk Mesire alanı olma özelliği taşıyan Rabia parkımızda 2. Etap çalışmalarımız devam ediyor. Rabia Parkımızda da çalışmaların tamamlanması ile birlikte Gelecek yaz başında inşallah bugün itibarı ile 63 dönüm olan nitelikli yeşil alanlarımıza 80 dönüm daha eklenerek toplamında 143 dönüme çıkacak. Satın alamadığımız birçok şeyi Belediyemiz bünyesinde kendimiz imal ediyoruz. Bir kaynak makinası ile Kamelyalar, Banklar Piknik masaları üretiyoruz.  Oluşturduğumuz seralarda yeşil alanlarımızda ve refüjlerimiz deki süs bitkilerini, çiçekleri kendimiz üretiyoruz. Seçim Beyannamemizde de belirttiğimiz gibi Afşin’imize yeniden Yeşil Afşin ismini kazandırmak için çalışıyoruz. Bu vesile ile hepinize tekrar hoş geldiniz der, Parkımızın mahalle sakinlerimize, çocuklarımıza ve Afşin’imize hayırlı olmasını temenni ederim ” açıklamasında bulundu. 



ATİLLA İMAMOĞLU KİMDİR?
Atilla İmamoğlu 10 Şubat 1939 yılında Afşin'de doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Afşin'de, lise öğrenimini Kahramanmaraş ve Ankara'da tamamladı. Lisans eğitimini Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi'nde yaptı. Askerlik sonrası kısa bir süre Danıştay'da çalıştıktan sonra memuriyet hayatına TBMM'de devam etti. Millete hizmetin en etkin yolunun siyaset olduğunu düşünerek siyasete atıldı ve 02.06.1968 yılında Afşin Belediye Başkanı seçildi. Başkanlık görevi devam ederken milletvekilliği için adaylığını koyarak 12.10.1969 yılında milletvekili seçildi ve 1973 yılına kadar 14. Dördüncü Dönem Kahramanmaraş Milletvekili olarak görev yaptı. Milletvekilliği görevinin sona ermesine müteakip TBMM'deki memuriyetine geri döndü ve 1982 yılında emekli oldu. Yeniden aktif siyasete girerek 29.11.1987 yılında Kahramanmaraş milletvekili seçildi ve 1987-1991 yılları arasında bir dönem daha parlamentoda görev yaptı. 1992-1995 yılları arasında Türkiye Elektrik Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Atilla İmamoğlu, 7 Temmuz 2014'te Ankara'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

Editör: Haber Merkezi