Türkiye Gazeteciler Federasyonu öncülüğünde, Kazakistan ve Kırgızistan’da ‘ 3.Türk Dünyası Gazeteciler Şurası’na katılan temsilciler,Türkiye’den binlerce kilometre ötede Cumhuriyet Bayramı’nın kutladılar ve Türkiye’ye önemli mesajlar gönderdiler.

Her ilden bir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlarının katıldığı toplantıyı Kahramanmaraş adına Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti adına , Bekir Doğan takip etti.

Kafilede yer alan Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkan yardımcısı Bekir Doğan ’ Cumhuriyet coşkusunu Türkiye’den uzakta, Türk devletlerinin kurulduğu topraklarda coşkuyla kutladık. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Büyük önden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet ve sevgi ile yad ettik. Burada bu duygular ifade etmek bile güç.. Ancak Türk Bayrağı altında buralarda bu coşkuyu, sevinci yaşamak büyük bir haz’ diyerek, Türkiye’ye selamlar gönderdi…



TARİHE SAHİP ÇIKMAK

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca : “ Burası bizim ana vatanımız, Atalarımızın Toprakları biz buradan Anadolu’ya gittik bu sebeple bugün burada olmak 29 ekimi burada kutlamak da var mış kaderde !..” dedi.

Karaca : “ Çimkent’ten, Bişkeke’e doğru yorucu bir otobüs yolculuğu yaptık. Atalarımızın at sürdüğü, büyük savaşlar yaptığı, varolmak kavgası verdiği ve sonunda bir kesimin göç etmek, daha verimli topraklar bulmak adına bu topraklardan ayrıldığı yerlerdeki havayı solumak, o günlere gitmek, tarihi zaman içinde onların buralarda izini aramak çok önemli.. Her Türk genci kendi öz tarihini bilmeli ve sahip çıkmalıdır. Türkiye’de Atatürk ve Cumhuriyet kalesine sahip çıkmak gerekmektedir.. Zira böyle bir tehdit ve endişe vardır. O nedenle Cumhuriyet’i kuranları minnet ve şükranla anmak, anlatmak, yaşamak görevimizdir. Bu topraklarda bayrak açarak, İstiklal Marşı’nı birlikte okumak tarihi bir olaydır.. 70 Yıl esaret altında kalan bu topraklarda yeni özgürlük fidanları yeşeriyor.. Bu fidanları sulamak, onların yanında olmak, birlik ve beraberlik sergilemek, kendi kültür değerlerimize sahip çıkmak gerekir.. Buralarda Alperenlerin ruhları birlikte olmanın gururunu yaşadık’ diyerek Türk Dünyası 3. Gazeteciler Şura’yı düzenleyenlere teşekkür etti.



Birlikte Türk Bayraklarını açan kafiledekiler, Saygı duruşunu takiben birlikte İstiklal Marşı’nın söyleyerek, marşlarla yollarına devam ettiler..

Editör: Haber Merkezi