Başkan ARDIÇ; yaptığı yazılı açıklamada, “İnsanlığa rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin 14 asrı aşkın süre evvelinde getirdiği mesajlar, işaret ettiği hususlar, sahip olduğu karakter ve son haliyle yaşam tarzı her geçen gün yeni bir evrensel boyutla karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle zaman ne kadar yaşlanırsa, Efendimizin örnek hususiyetleri o kadar gençleşir, diyoruz.

Çünkü zaman; O’nu doğrular, o güne değin anlaşılmayan yönlerine ışık tutar ve O’na şahitlik eder. Diyebiliriz ki özü itibariyle Hz. Peygamberin yolu; birlik ve beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma, kardeşlik ve kucaklaşma, en geniş anlamıyla hakiki insanlık yoludur. Bu yol; Ülkemize ve insanımıza kardeşlik kapısını sonuna değin açacak, yeni Türkiye’nin inkişafına vesile olacak ve dünyaya sevgiyi, hoşgörüyü, kucaklaşmayı armağan edecektir.

Bu hislerle başta meslektaşlarım, hemşerilerim olmak üzere tüm İslam âleminin Kutlu Doğum Haftasını tebrik ediyor; Kutlu Doğumu Kutlu Doğum gibi kutlayanları tebrik ediyor; haftanın, huzura susamış insanlığa rahmet olması temennisini ile esenlikler dilerim ” şeklinde sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi