AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Bahtiyar Murat Aras, Kahramanmaraş Eczacı Odası Başkanlığının, 14 Mayıs Eczacılar Günü münasebetiyle düzenlediği kutlama programına katıldı.

Milletvekili aday adayı olmak için Eczacı Odası Başkanlığı görevinden istifa eden Bahtiyar Murat Aras, 14 Mayıs Eczacılar Günü’nde meslektaşlarıyla bir araya geldi.

Aras’ın istifasının ardından Kahramanmaraş Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyeleri arasından bir başkan seçecek.  Henüz bu göreve biri getirilmediği için, Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Halil İbrahim Avşaroğlu ile diğer yönetim kurulu üyeleri, Clarion Otel’de düzenlenen kutlama programında konuklarla tek tek ilgilendiler.

Programda konuşan Aras; “Çok yoğun bir şekilde destekleyen ve benim ikinci kez yüzde 70 oy oranı ile Eczacı Odası Başkanı olmama vesile olan tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum.

Bana her zaman çok büyük destek verdiler. Bizde Kahramanmaraş Eczacı Odası olarak hem aldığımız bu güçle beraber Kahramanmaraş’ı Türk Eczacılar Birliği’nde en iyi temsil etmek adına varımızla yoğumuzla çalıştık.

50 yıllık Kahramanmaraş Eczacı Odası tarihinde ilk defa merkez yönetime bir arkadaşımızı kazandırdık. Bu şu demektir; Kahramanmaraş Türkiye’deki ilaç ve eczacılık politikalarında etkin konumda, yönetimde olan 11 odadan biridir ki; bu Kahramanmaraş Eczacı Odası adına son derece büyük bir başarıdır.

Yaptığımız hizmetlerle beraber devletle yapılan görüşmelerde Kahramanmaraş Eczacı Odası hem 24 bin eczacıyı temsilen orada bulunmuştur hem de yapılan yeniliklerde elinden gelen bütün katkıyı göstermiştir.

Biz burada yaptığımız başarıyı ve siyasi geçmişimizde elde ettiğimiz tecrübeleri inşallah yarın Kahramanmaraş adına mecliste de yerine getirmek adına aday adaylığı başvurusu yaptık. Kahramanmaraş halkını çok iyi tanıyorum ve onlarında beni tanıdığını biliyorum. İnşallah bize böyle bir fırsat verilirse elimizden geldiği kadar Kahramanmaraş’ın mücadelesini, hem sağlık alanında hem de Kahramanmaraş’ın sosyal, ekonomik tarihsel süreciyle beraber bu memleketin bir parlayan yıldız haline gelmesi için canı gönülden güçlü bir grupla beraber çalışmaya niyetliyiz. Onların en çalışkan neferi olmaya niyetliyiz. Bu görev bize verilirse inşallah Kahramanmaraşlıları mahcup etmeyeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından meslekte 25 yılını dolduran eczacılara birer plaket takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi