Çok sayıda meslektaşının katıldığı toplantıda Başkan Aras, yaptığı konuşmasında önce nasıl yola çıktıklarından bahsederek şunları söyledi:

“Biz Kahramanmaraş Eczacı Odası olarak bu yola çıkan arkadaşlar olarak 2000 li yıllarda bir araya geldik. Bu grubun tek gayesi vardı eczacılık mesleğini, eczacılar arasındaki dayanışmayı çok daha samimi bir şekilde kaynaşarak problemlerimizi, sırt sırta omuz omuza vererek, konuşarak tartışarak güçlü bir birliktelik yaratmak. Ve bu arkadaşlarla aldığımız enerjiyle yaklaşık 20 yıllık süreçte her zaman aynı samimiyet, aynı dostluk, aynı kardeşlikle yola çıktık.

2015 yılında değişime evet diyerek sizlere bir davetiye gönderdik. Peki, bu değişimden aradığımız murat neydi, ne istiyoruz, neyi değiştirmek istiyoruz, bu kesinlikle, onlar gitsin, biz gelelim, onlar oturmasın biz oturalım, onlar yerine biz yapalım mantığı değildi. Değişimin ana gayesi bin mantalite, bir felsefe değişikliği idi. Kahramanmaraş’ın genelinde hakim olan kabuklarını yırtma, kendini ifade etme, mücadele etme ve sesini Türkiye’ye duyurma çabası idi. Biz bunun için yola çıktık. “

Bu gün gelinen noktada Türkiye’nin en aktif eczacı odası olduklarını söyleyen Başkan Aras: “

Kahramanmaraş Eczacı Odası Türkiye’nin en aktif, en çalışkan eczacı odası olacak dedik, Kahramanmaraş’ta bu potansiyel var dedik, Kahramanmaraş’ta bunu yapacak pırıl pırıl eczacılar var dedik ve 2 yılı aşkın bir süreden sonra Türkiye’nin en başarılı, en aktif, en çalışkan ekibinin başkanı olma şerefi ile karşınızda duruyorum. Bu vesile ile beni omuzlayan, beni sırtlayan benimle bu yolda koşan bütün arkadaşlarımı canı gönülden kucaklıyorum” diye konuştu.

Dünyada Eczacılık sektörünün değişim yaşadığına dikkat çeken Başkan Aras, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Biz sağlık alanında hizmet veren bir sektörüz. Eczacılık alanında çalışıyoruz. Bu sektör Dünyada ve Türkiye’de süratle ivme kazanıyor. Dünyada artık eczacılık dünkü eczacılıktan çok farklı bir yere gidiyor. Trilyon dolar yatırımların yapıldığı Türkiye’de 22 milyarlık bir alana doğru hızla yayılıyoruz.  Bu alan Türkiye’de ve Dünyada artık kişiye özel, genetik yapısına özel nano teknoloji dediğimiz bir kulvara doğru hızla koşuyor. İşte biz bu geleceğin eczacılık perspektifinde bugünden nasıl olacağız, bu yeni perspektife nasıl ayak uyduracağız, meslektaşlarımızı yarına nasıl hazırlayacağız diye şimdiden bunların hazırlığını yapıyoruz. Bunu yapmanın birinci şartı eczacılarımıza bu yeni gelişmeleri aktarmaktan gelişiyor. Bilhassa meslek içi eğitimler bu konuda çok önem arz ediyor. Verdiğimiz 21 mesleki eğitimle Türkiye birincisi olmanın gururunu yaşıyoruz. Kahramanmaraş Eczacı Odası 21 eğitim merkezde 6 eğitimde ilçelerde olmak üzere Türkiye’de bu alanda en çok mesleki eğitim yapan ve eczacısını aydınlatan ve gelişmelere ayak uyduran bir eczacı odası olmuştur.”

 

“Biz baştan beri Kahramanmaraş Eczacılar Odası, Türk Eczacılar Birliği’nde söz sahibi olacak dedik” diyerek sözlerini hatırlatan Aras: “Artık Kahramanmaraş Türkiye’nin sağlık ve ilaç politikalarında bir şeyler söyleyen, bir şeyler talep eden ve masanın bir tarafında oturan bir Eczacı Odası olmak zorundadır dedik.  Gerçekten de seçimi kazandığımız 2015 yılının Ekim ayında Türk Eczacılar Birliği Genel Başkanı Sayın Erdoğan Çolak, seçimi kazandıktan 15 gün sonra Kahramanmaraş’a geldiğinde, bizim bu hedeflerimizi ve yapmak istediklerimizi duyduktan sonra bizi merkez heyetinde görev almak üzere Ankara’ya davet etti. 14 kişilik yönetim kurulunda çalışmamı ısrar etti. Ama biz yeni bir yönetim kurulu olduğumuz için ve merkez heyetine gittiğimiz zaman, oda başkanlığını bırakmamız gerektiğini bildiğimiz için, bizim Maraş’ta yapacak birçok işimiz var, yapmamız gerekenler var diyerek bu şerefli görevi kabul etmedik. Ama Türk Eczacılar Birliği’nde bugün Kahramanmaraş Eczacılar Odası en etkin 5 odadan biridir. 24 bin eczacı adına SGK protokol komisyonunda imza atan Eczacılar Odasından bir tanesidir. Medikal sözleşmesiyle beraber 4.5 milyarlık yeni bir alanı eczacılarımıza kazandıran odalardan bir tanesidir.  Türk Eczacılar Birliği’nin yaptığı tüm hükümet görüşmelerinde katkı sağlayan ve bu görüşmelerden bir tanesi olan sayın Süleyman Soylu zamanındaki 100 eczacı ile yapılan görüşmeyi organize eden eczacı odasıdır. 100 eczacıyı tarihinde ilk defa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı  5.5 saat dinleyerek reçete başı fiyatlarındaki olan artışı sağlayan eczacı odasından bir tanesidir. O bir reçetede yapılan katkının tamamen mimarı Kahramanmaraş Eczacılar Odasıdır. Bunu sizden aldığımız güç, sizin verdiğiniz destek ile yaptık. Bundan sonrada bunu daha ileriye götürmek için aynı azim ve gayretle çalışacağız” dedi.

Kahramanmaraş Eczacılar Odası’nda 2 yılda çok şeyin değiştiğini ifade Başkan Aras: “Biz göreve geldiğimizde eczacılarımız ile odamız arasındaki iletişim, eczacı ile olan temasımız yüzde yüz değişti. 2 yıl boyunca yaklaşık 20-25 bin kilometre ilçelerimize ziyarette bulunduk. Hiç gitmediğimiz ilçelere 5 defa gittik. Bütün ilçelerimizde yönetim kurulu toplantısı yaptık. Hiçbir ilçemizde ziyaret etmediğimiz hiçbir eczacı arkadaşımızı bırakmadık. Her eczacımız istediği saatte, istediği zaman arayabildi ve sıkı gönül bağını oluşturmak için 2 yıl çok büyük emek verdik.

Ben hayatım boyunca birçok yerde sivil toplum kuruluşu üyeliği, liderliği yaptım. Ama sizin temin edim bana verdiğiniz görev ve sorumluluk o kadar önemli, o kadar büyük bir sorumluluktu ki hayatımın hiçbir döneminde,  hiçbir yere vermediğim emeği ve dikkati buraya verdim. Arkadaşlarımda tamamen bu işe konsantre olarak kendi emeklerini ortaya koydular. Her gün bir arkadaşımız eczacılar odasında gönüllü nöbet tuttular. Sabah gelip akşam gittiler. Eczacılar Odamızda baştan sona tamamen yapısal bir değişiklik yaptık. Mali disiplin getirdik. Kurumsal bir kimlik kazandırdık ve bütün işlemlerde baştan sona yenileme yaparak Eczacılar odamızın şimdiye kadar verdiği hizmetleri yüzde yüz hızlandırdık. 15 günde bir yapılan yönetim kurulu toplantılarını haftada bir yapmaya başladık. Bütün işlemleri düzenli ve tertipli hale getirdik. 2 yılda bütçesini 2.5 kat artıran Türkiye’de başka bir sivil toplum kuruluşu yok” diye konuştu.

Meslektaşlarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, “Bize verdiğiniz güç ile değişime devam ediyoruz” sloganı ile yeni, dönemde neler yapacaklarını anlatan Başkan Aras, destek isteğini yineledi.

 

Editör: Haber Merkezi