Doğu Akdeniz Kırsal Kalkınma Ajansı’nın 2014 yılı Teknik Destek Programı çerçevesince Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı AR-GE Proje Birimi tarafından hazırlanan ‘AB ve Kalkınma Ajanslarına Yönelik Temel Düzey Proje Yazma ve AB Hibe Programları Sözleşme, Satın Alma Kuralları Eğitimleri’ 20-23 Ocak 2015 tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi bünyesinde proje hazırlamakla görevli personellere verilmeye başlandı.

DOĞAKA Hatay Yatırım Destek Ofisi’nden Uzman Ümit Demir tarafından verilecek eğitimler Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde devam ediyor.

Eğitime ilişkin görüşlerini dile getiren Uzman Ümit Demir; “Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi personelinin proje hazırlayabilme kapasitesini arttırmak, proje kültürünü yerleştirmek, ilçenin Kalkınma Ajansı,  Avrupa Birliği gibi diğer ulusal/uluslararası fonlardan, desteklerden azami ölçüde yararlanmasını sağlamak amacıyla proje hazırlama eğitimleri verilmektedir.

Eğitimlerde Kalkınma Ajansı ve Avrupa Birliği'ne projeler hazırlanırken nelere dikkat edilmesi gerektiği, projeye hangi kuruluşların ne şekilde başvuru yapabileceği, hangi projelerin destek kapsamında, hangilerinin kapsam dışında kaldığı anlatılmıştır.

Eğitimde ayrıca Kalkınma Ajansları, AB Mali Yardımları, proje döngüsü yönetimi, sorun analizi, hedef analizi, paydaş analizi, strateji analizi, mantıksal çerçeve ve bütçenin hazırlanması, başvuru rehberi ve proje başvuru formlarının gözden geçirilmesi, örnek proje başvuru formu üzerinde çalışma yapılması, katılımcılar ile birlikte sorun ve hedef analizi çalışmalarının, paydaş ve strateji analizi çalışmalarının değerlendirmesi, katılımcılar ile birlikte taslak bütçelerin oluşturulması çalışmaları gerçekleştirilmiştir” diye konuşarak bilgi verdi.

Alınacak eğitim sonunda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi personelinin proje hazırlama eğitimiyle donanımları artacak. Böylece yürütülmekte olan projeler ile uygulaması düşünülen projeler daha sağlıklı ve aktif hazırlanmış olacak.

Eğitimlerin sonunda kursiyerlere kalıtım sertifikaları verilecek.

 

 

Editör: Haber Merkezi