Ankara Atatürk Kültür Merkezde 21-24 Şubat 2013 tarihleri arasında düzenlenen Trabzon Günler etkinliğinde Kahramanmaraş’a da bir stant tahsis edildi. Standı gezen Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, “Bu tür etkinlikler hem şehirlerimizin tanıtımında hem de değişik bölge insanlarımızın kültürel açıdan kaynaşmasında önemli bir işlev görmektedir” dedi.

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Trabzon Günleri etkinliği çerçevesinde Kardeş Şehir Kahramanmaraş standını gezdi. Pakdil, vatandaşlara Maraş Dondurması ve tatlı ikram ederken, Trabzonlular da hamsi, Akçabat Köfte ve Trabzon çemeni ikramında bulundular.

Kalkınma ve kabuğunu kırma açısından şehirlerin kültürlerini, ürettiği ürünlerini tanıtmasının çok önemli olduğunu belirten Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, “Trabzon Günleri etkinlik açısından, gezen insan sayısı açısından çok hareketli geçtiği bir gerçektir. Trabzon Günleri çerçevesinde kardeş şehir Kahramanmaraş’a böyle bir standın verilmesi, şehrimizin tanıtılması açısından son derece önemli olmuştur. Şehirlerin tanıtılmasına yönelik etkinliklerin ekonomik kaygıların ötesinde kültürel birliktelik açısından, insanların kaynaşması açısından büyük önem taşımaktadır. Bu açıdan illerin tanıtılmasına yönelik çalışmalara canı gönülden destek veriyorum. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Seydihan Küçükdağlı da Kahramanmaraş Standına büyük ilgi gösterildiğini belirterek, “Şehrimizi en güzel şekilde tanıtma gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.

 

 

Editör: Haber Merkezi