KSÜ Yönetim Kurulu Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ziyaret programına, Kahramanmaraş Tarih Kültür ve Turizm Platformu ve Andırınlılar Derneği Başkanı Ahmet Kolutek, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Çeribaş, Bölge Trafik Şube Müdürü Arif Gürbüz, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Kahramanmaraş Andırınlılar Derneği yönetim kurulu ve üyeleri katıldı.

Ziyarette yer alan isimler, Rektör Can’a hayırlı olsun temennisinde bulundu. Rektör Can da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkür etti.

Tanışma sonrası üniversite hakkında ziyaretçilere açıklamalarda bulunan Rektör Can, “Üniversitemizin huzurunu temel amaç edineceğiz. Biz buna yönetim literatüründe ‘Güçlü Kurum Kültürü ve İklimi’ diyoruz. Üniversitemizde güçlü, aidiyet duygusu yüksek, ortak kültürel değerleri temel alan bir kurum kültürünü hakim kılmalıyız. Herkes ‘benim üniversitem, bizim üniversitemiz’ diyebilmeli.” ifadelerini kullandı.

“Başarıya ulaşmada doğru ekip çok önemli, ekibimizi kurmaya başladık. Kimseyi dışlamıyoruz, geçmişle uğraşmıyoruz, hep geleceğe bakıyoruz. Gecemizi gündüzümüze katacağız ve üniversitemizi daha ileriye taşıma hedefimizi birlikte gerçekleştireceğiz.” diyen Rektör Can sözlerine şu şekilde devam etti; “Üniversitemizin şehre ve Türkiye’ye hizmet üretmesi lazım. Artık üniversitelerin, halktan, şehirden uzak üniversite anlayışı gerilerde kalmalı. Burası bir devlet kurumudur. Devletimizin menfaatlerini merkeze alarak, vatandaşlarımızın beklentilerini göz önünde bulundurarak ve çalışanlarımızın motivasyonunu ve huzurunu sağlayarak, hepsini bir arada gerçekleştirerek ilerleyeceğiz.”

Kahramanmaraş Tarih Kültür ve Turizm Platformu ve Andırınlılar Derneği Başkanı Ahmet Kolutek, sağlam ve isminden söz ettiren bir üniversite istediklerini belirterek, “Sivil toplum kuruluşları ile üniversitenin ilişkilerinin iyi olmasını istiyoruz.’’ diye konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı ise hemşerilerini KSÜ’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ayrı ayrı teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi