Andırın Şehit Ethem  Hacımahutoğlu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce Şehit Mustafa Dobur İmam Hatip Ortaokulunda, satranç kursunu başarıyla tamamlayan öğrenciler için tören düzenlendi.

İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Halil İbrahim Hakan Gök, öğrencilere, okulda öğretmenlerinden satranç kursu istemelerini söyleyerek, "Çünkü satrançla hem siz gelişirsizin, hem de zeka gelişimi sağlanır." ifadesini kullandı.

Kurs öğreticisi Muhsin Çelebi Arslantaş da satranç kursuna katılan öğrencilerin aldıkları eğitimle turnuvalara katılabilecek seviyeye geldiklerini söyledi.

2 Temmuz'da başlayıp 10 Ağustos'ta sona eren kursun 6 hafta sürdüğünü belirten Arslantaş, "5 yaşından 15 yaşına kadar 60 öğrenciye 5 grupta satranç eğitimi verilmiştir. Bu öğrencilerimizin yüzde 20 ila 2''i satranç turnuvasına katılabilecek seviyeye gelmiş, rotasyon eğitimini almışlardır. Satranç matematik gibi, fen gibi bir derstir, bunun da bir kaynağı vardır. Bu sene yaz tatilinde süre az olduğu için kitaba geçemedik. Fakat  birçok öğrencimiz kitaba geçebilecek seviyeye geldi." dedi.

Törenin sonunda öğrencilere madalyaları verildi.


Editör: Haber Merkezi