Türkiye sağlık işçileri sendikası  Genel Kurul Üyesi Mehmet Demirci , Sağlık İş Şanlıurfa şube başkanı Ramazan Güneş ve il temsilcileri Saim  Yıldırımer, Murat İNCE , Nuh Çaloğlu  ve Serkan Sarıhan’ın katılımları ile Necip Fazıl Şehir Devlet Hastanesi konferans salonunda ilk bilgilendirme toplantısını yaptı.

Toplantıda konuşan Mehmet demirci,  son çıkan torba yasa sonrası kamuda çalışan taşeron işçilerin sendikal hakları ve toplu sözleşme hakkını elde ettiklerini, ve bu yasal haklar çerçevesinde ülke genelinde sağlık bakanlığı nezninde tek yetkili sendika olarak faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi. Hedeflerinin kamuda, sağlık sektöründe çalışan taşeron işçilerin toplu sözleşme yoluyla daha iyi şartlar altında yaşama haklarının savunulması ve ilerleyen zamanlarda devletin asıl işçisi olarak nitelendirilmeleri için ellerinden gelen mücadeleyi verdiklerini söyledi.  Kamuda toplu iş sözleşmesi yapma konusunda herhangi bir yetki sorunu bulunmadığını söyleyen Demirci , Kahramanmaraş genelinde hastanelerde çalışan işçi kardeşlerimizin toplam sayısının %50 sinin 1 fazlası üye sayısına ulaştıklarında aynı gün toplu sözleşme için işveren tarafıyla görüşmeleri başlatacaklarını söyledi.

Toplantıda söz alan il temsilcilerinden Serkan sarıhan ve Nuh Çaloğlu ise konuşmalarında ; tüm sağlık sektörü çalışanlarının birlik olmaları ve birlikte haraket etmeleri gerektiğini vurguladı. Ve ilk hedeflerinin toplu sözleşme sonrasında ise kadro olduğunu söyleyen il temsilcisi Serkan Sarıhan toplantıya katılan tüm çalışma arkadaşlarının bu oluşuma destek vermesini ve sendika üyeliklerini gerçekleştirmelerinin hayati önem taşıdığını vurguladı. Halen temsilciliğini yapmış oldukları Türkiye Sağlık iş sendikasının başka illerdeki hastanelerde, yürülükte olan toplu iş sözleşmelerinin mevcut olduğunu ve neden Necip Fazıl Şehir Hastanesinin de o listede yer almasın ki şeklinde konuştu.

Konuşması sırasında birlik beraberlik ve ümitli olma vurgusu yapan İl temsilcisi Nuh Çaloğlu “ Ümitsiz gençler Ümitli ihtiyarlardan daha ihitiyardır “  şeklinde konuştu. Ve son olarak bu toplantının gerçeklerştirilmesinde emeği olan tüm çalışma arkadaşlarına ve hastane yönetimine teşekkürlerini sundu.

Editör: Haber Merkezi