Altındaş, düzenlediği basın toplantısında, Kahramanmaraş’ın orman yangınları konusunda Türkiye ortalamasının altında bulunduğunu belirterek, orman yangınlarına hem havadan, hem de karadan toplam 520 işçiyle müdahale edildiğini vurguladı.

Altındaş, "Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü olarak, orman yangınlarıyla ilgili Türkiye geneliyle kıyasladığımız zaman gayet iyi durumdayız. Türkiye’de yangın başına düşen alan 5 hektar iken, bizim bölge müdürlüğümüzde bu oran 1 buçuk hektarlarda bulunuyor. Bunlar bizim hem hava hem de yer ekiplerimizin üstün gayretleri sayesinde oluyor" dedi. 



Şuanda bölgede 2 yangın söndürme helikopteri bulunduğunu belirten Altındaş, "Yine komşu Adana bölgede 1 helikopter bir de uçağımız var. Özellikle hava araçları yangın söndürme noktasında erken ve etkili müdahale için çok önemli. Yangın ihbarını alır almaz hava araçlarımızı kaldırıyoruz ve hızlı bir şekilde gereğini yapıyoruz. Bu yıl bölge müdürlüğü olarak 200 hektar civarında yangın çıktı. Kahramanmaraş'ta ise 43 adet orman yangınımız çıktı ve 30 hektarlık bir alanımız yandı. Orman yangınlarının çok büyük faktörü insan kaynaklıdır. Maalesef bunları engelleyemiyoruz ama çeşitli merkezlerde insanlarımıza eğitimler veriyoruz. Bizim bölge müdürlüğü olarak yangınlar genelde temmuz, ağustos ve eylül aylarında meydana geliyor. Vatandaşlarımızdan istediğimiz duman gördüğünüz anda 177 veya 112’yi aramaları” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi