Abdulhamithan Camii ön kısmında yapılan Ali İpek Halk Kütüphanesinin bina kısmı İpek Ailesi tarafından yapılarak Abdulhamithan Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği’ne devredildi.

Abdulhamithan Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Kahramanmaraş Belediyesi arasında yapılan protokol gereği alt katı kütüphane olarak düzenlendi.

Ali İpek Kütüphanesi’nin tanıtım programına AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nevzat pakdil, Sıtkı Güvenç, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, İl Müftüsü Muhammet Gevher, Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, Muharip Gazileri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Tayfun Özbek ve Yönetim Kurulu üyeleri, Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Yaşar Altuntel ile muhtarlar, ve belediye birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, belediye olarak 9. Kütüphaneyi yaptıklarına dikkat çekerek: “Necip Fazıl Kısakürek Kütüphanemizle başladığımız kütüphaneler zinciri, Sezai Karakoç, Saçaklızade, Cemil Meriç, Nuri Pakdil, Turgut Reis Ahmet Kabaklı, Karacasu gibi kütüphanelerimizle devam etmiştir. Bugün ise Ali İpek Halk Kütüphanesi halkımızı istifadesine sunuyoruz.

Kütüphanelerimiz klimalı, yazın sıcaktan, kışın soğuktan etkilenmeyecek şekilde evlerinde ders çalışma ortamı bulamayan öğrencilerimiz için hizmet vermektedir. Sabah 08.00’den akşam 23.00’e kadar hizmet veren kütüphanelerimizde çocuklarımız derslerini rahatlıkla çalışabilmekte, internet bölümünden derslerini araştırabilmektedirler. Buradaki kütüphanemiz ise doğalgaz ile ısıtılmaktadır.


121 metrekare olan kütüphanemizde yaklaşık 100 öğrencimiz aynı anda ders çalışabilecek kapasitede olup içerisinde 4210 adet kitap bulunmaktadır. Bir adet okuma salonu, bir adet internet salonu ve birer adette bay-bayan lavabolar yer almaktadır.

Davetimize icabet ederek bizleri yalnız bırakmayan değerli dostlarımıza hoş geldiniz der, saygılar sunarım” diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Abduhamithan Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ömer Faruk Şirikçi, İpek Ailesi’ne çok müteşekkir olduklarını ve gerek caminin yapımında gerekse kütüphanenin yapımında birçok desteklerini gördüklerini ifade ederek dua etti.

Duanın ardından Ali İpek Kütüphanesi gezilerek yetkililerden bilgiler alındı.












Editör: Haber Merkezi