Akşemseddin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilen yardım çeki teslim töreninde bir konuşma yapan Müdürü Menduh Kayıklık, öğrencilerin daha önce yaptıkları desteklerde Zimbabwe’de bir su kuyusu açıldığını hatırlatarak: “Okul öğrencilerimizin destek ve katkıları ile düzenlediğimiz kermesten elde edilen parayı Afrika’da su kuyusu açılması için göndermiştik ve bir adet su kuyusu okulumuz adına açıldı. Şimdi ise öğrencilerimizin kendi imkan ve harçlıkları ile Yemen’de açlıktan ölmekte olan kardeşlerimiz için topladığımız 16 bin TL’lik yardımı teslim etmenini mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlamlı davranışlarından dolayı çocuklarımızla ne kadar gurur duysak azdır. Bu bağlamda kendilerine çok teşekkür ediyorum. Dünyanın neresinde olursa olsun, mazlumlara el uzatmak ve onların yardımlarına koşmak için bu tür yardım çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Toplanan yardımın hediye çekini teslim eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Daire Başkanı Hasan Balbaba  ise, Yemen’de her 10 saniyede bir insanın veya bir çocuğun açlıktan öldüğüne dikkat çekerek: “İnsanların ağızlarına bir şey girmeyince belli bir süre sonra insanlar çiğneme ve yutma yetisini kaybediyorlar. Durum böyle olunca da siz insanlara ne kadar serum ile besleseniz de fayda etmiyor. Bunun önüne geçebilmek adına başlattığımız Yemen Açlıktan Ölüyor, İnsanlık Ölmesin yardım kampanyamıza Akşemseddin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu’nda okuyan kardeşlerimiz ‘Biz daha ölmedik’ diyerek kendi aralarında topladıkları 16 bin TL yardımla kampanyamıza destek verdiler. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Küçüçük yürekleri ile kocaman bir iş başardılar. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah’ım yaptıklarınız yardımları ve yapacakları yardımları şimdiden kabul ve makbul eylesin” diye konuştu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanı Muharrem Bilen’in de katıldığı yardım çeki teslim programında çocuklar da duygularını dile getirerek böylesine anlamlı bir hizmete vesile oldukları için çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

Editör: Haber Merkezi