Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; “15.02.2017 – 15.04.2017 tarihleri arasında, Temel Yangın Eğitimi, Kentsel Arama Kurtarma, İleri Düzey Arama Kurtarma ve Temel İlkyardım Eğitimi konularında teorik pratik eğitim gören 28 AKMOD gönüllüsü, düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar.

Akdeniz Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törende konuşan İtfaiye Dairesi Başkanı Cahit Küçükönder, ‘’AKMOD teşkilatının misyonu sadece arama-kurtarma değildir. Bizler, milli ve manevi değerlerine bağlı birer birey olarak, gerektiğinde vatanımız ve milletimiz için, üzerimize düşen görevi, bütünlük ve disiplin içinde ifa etmeye de hazırız. Yaptığımız çalışmalarla AKMOD teşkilatını il genelinde yaygınlaştırıyoruz. İnanıyorum ki, AKMOD her yönüyle diğer şehirlere de örnek olacaktır. Sizler iki ay süren eğitimlerinizi başarı ile tamamladınız. Hepinizi gönülden kutluyorum’’ dedi.

Küçükönder, konuşmasının sonunda, İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda ve KABİTEM (Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi) tesislerinde gerçekleştirilen eğitimlerin aralıksız devam edeceğini belirtti.

 

Editör: Haber Merkezi