Akgemci, yayınladığı mesajında; "Demokrasinin gelişmesi sürecinde 'olmazsa olmaz' bir faktörü teşkil eden basın, milletin müşterek sesi olması dolayısıyla çok sesliliğin bir diğer tarifidir” dedi. 

Toplumun doğru bilgilendirilmesi çok büyük bir öneme haiz olduğu gibi, bunu mümkün kılabilmek için de, özgür bir basına ihtiyaç olduğunu belirten Akgemci; “24 Temmuz 1908'de sansürün kaldırılması yönünde alınan karar, işte bu bakımdan tarihi bir önem taşımaktadır. İçinde bulunduğumuz bilişim çağı, kitle iletişim araçlarına çeşitlilik, bilgi akışına ise hız kazandırmıştır. Kuşkusuz böyle bir ortamda basın-yayın kuruluşlarıyla birlikte basın çalışanlarının sorumlulukları da artmıştır. Bu sorumluluklardan en önemlisi ise, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesidir. Meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı, toplumun basına duyduğu güveni artıracak olmakla birlikte kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesinin önüne de geçecektir. 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nın ruhunda da, bu ölçü yatmaktadır” ifadelerini kullandı.

 ‘KALEMLERİNİN DAİMA VE KESİNTİSİZ OLARAK YAZMASINI DİLERİM’

 Basın kuruluşlarının ve Gazetecilerin, içinde bulunduğumuz iletişim çağında kitle iletişim araçları ile birlikte gücünün ve etkinliğinin her geçen gün biraz daha artmakta olduğunu söyleyen Prof.Dr.Tahir Akgemci sözlerine şöyle devam etti: “Toplumun her türlü sorunlarının yanı sıra ülke gündemine ilişkin gelişmelerin ve haberlerin kamuya duyurulmasında aracı olurken öte yandan kişilerin haber alma özgürlüğünü sağlamakta ve kamuoyu oluşturulmasında etkin bir rolü üstlenmektedirler. Basınımıza düşen en büyük görevlerden birisi de içinde yaşadığı toplumun milli, ahlaki, insani ve kutsal değerlerine sahip çıkarak kitle iletişimine katkıda bulunmaktır.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün 'Basın milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, hulasa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir' sözleriyle basının milletin ortak sesi olması gerektiğini ifade ederek; basının önemine vurgu yapmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle, bütün gazetecilerin ve basın kuruluşlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını en kalbi duygularımla kutlar, kalemlerinin daima ve kesintisiz olarak yazmasını dileğiyle sevgilerimi sunarım" dedi.

 

Editör: Haber Merkezi