Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Eshab ı-Kehf Ödülleri bu büyük organizasyon bu yıl kısa adı ESVED(Eshab – ı Kehf, Vakıf Kültür Eğitim ve Araştırma Derneği)ve Din-Bir-Sen olarak ortak düzenlenmektedir.
   
6 aylık titiz çalışmaların sonunda bu listenin oluşturulduğunu belirten Din Bir-Sen Bölge Başkanı ve Eshab-ı Kehf, Vakıf Kültür Eğitim ve Araştırma Derneği başkanı Kazım Ardıç, çalışmaları ile halkın takdirini kazanmış kişileri özenle belirlediklerini söyledi. Ardıç “Bu program ve organizasyon bölgemizin değişik il ve ilçelerinde yaptıkları çalışmalarla başarılarına tanık olduğumuz kişi ve kuruluşlara verilmiş birer onur ve teşekkür belgesidir. 
   
Çalışmaları ve idaresiyle halkın takdirini kazanmış insanları onura etmek amacıyla onları toplum ve kamuoyuna tanıtmak bizim için sorumluluktur. Bu yıl 9.sunu düzenleyeceğimiz ödül törenimiz bölgemiz açısından da büyük faydalar sağlayacaktır. Özellikle Eshab ı-Kehf’imizi tanıtmak adına Ülkemizin güzide başarılı,ve hizmet noktasında elini taşın altına koymuş ismi duyulan ve duyulmayan bu önemli şahsiyetleri bir araya getirmek;ülkemize,topluma ve bölgemize yaptıkları hizmetlerden dolayı kamuoyu ile paylaşmak bizim için bir sorumluluktur, hizmettir.
 
Bu Yıl 9. Eshab-ı Kehf Başarı Ödülleri; yılın siyasetçisi bakanları, bürokratı, valisi, kaymakamı, belediye başkanı, milletvekili, eğitim kurumu, sivil toplum örgütü, basını ve iş adamı özellikle toplumun değerlerine bir katma değer olarak gördüğümüz kadınlarımızın enerjisini, çalışma azmini ve başarılarını da görmezden gelemezdik ve onları da onura etmek adına listemizde onlara bu yıl daha da ağırlık verdik.

25 branşta ödüller dağıtılacak. Temsilciliklerimiz vasıtasıyla bölgenin takdirini toplamış kişi ve kişileri belirlemeye çalıştık. Bölgede kamuoyu yoklamalarıyla titiz bir çalışma yapmaya çalıştık. 200-250 kişinin arasında değerlendirmelerle 60 kişilik listemizi oluşturduk. İnşallah 13 Mayıs günü Bölgemizin enlerine ödüllerini vereceğiz” dedi. STK olarak sivil toplum anlayışına hizmet ediyoruz, hizmet etmek zorundayız dedi.

Editör: Haber Merkezi