Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Dairesi Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen Aile Akademisi’nde ergenlik çağı anlatıldı.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitim seminerine Pedagog Ali Çankırılı konuşmacı olarak katıldı.

‘Sorunları ve Çözümleriyle Ergenlik Çağı’ konusunu masaya yatıran Pedagog Ali Çankırılı: “Ergenlik döneminde otoriter ve baskıcı bir tutum sergilenmesi çok yanlış bir olgudur. Bağımsızlık çabasında olan ergenin bu tutumunu anne ve babalar başkaldırma olarak algılarlar. Böyle olunca da ergene karşı otoriter davranmalar başlar. Bu davranış ergen üzerinde bir işe yaramadığı gibi arkadaş ortamına biraz daha yakınlaşmasını sağlar ve zararlı alışkanlıklara alışma dönemi ortaya çıkar. Bundan dolayı ebeveynler ergenlik döneminde çocuklarına karşı daha hassas olmalı, onları anlamalı ve onlarla iyi bir diyalog kurma yoluna yönelmelilerdir” diye konuşarak dağıttığı testlerle ebeveynlerin Aile Tutumu ve Çocuk Yetiştirme Ölçeği konusunda test etti.


Editör: Haber Merkezi