Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü tarafından yapılmakta olan Ağcalı Vadisi Rekreasyon Alanı 215 Dönüm alan üzerinde 1. etap çalışması olarak 40 bin metrekare alanda çalışmalar devam ediyor.
 


Yapım sırasında hiçbir şekilde doğaya zarar verilmeden yürütülen çalışmalarda alan tesviyesi, biyolojik gölet yapım çalışmaları, biyolojik gölet üzerine ahşap köprüler, basketbol sahası, futbol sahası, Japon kalesi spor sahası, bazalt döşeme, parke döşeme çalışmaları devam ediyor.



Ağcalı Rekreasyon Alanı’nda yapılan çalışmalara ilişkin bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç:
“Ağcalı Rekreasyon Alanı’nda çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Büyük bir alanı yeşil alan, spor alanları, yürüyüş alanları gibi sosyal ve spor faaliyetlerinin gerçekleştirilebileceği bir rekreasyon alanına kavuşturuyoruz. Özellikle Yunus Emre, Akif İnan, Oruç Reis, Necip Fazıl, Şehit Abdullah Çavuş, Haydar Bey, Abdulhamithan mahallelerimize yürüyüş mesafesindeki bu alan ile şehrimiz bir kent parkına, şehir parkına kavuşacak, bölge halkımız da daha rahat nefes alacak. Yeşil alan projelerimiz bu kadarla kalmayacak.  Şehrimizin doğusunda Dulkadiroğlu ilçemizdeki Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nın üstünde yaklaşık 200 dönüm bir alanı da rekreasyon alanı haline getireceğiz. Ceyhan Nehri'nin kenarındaki rekreasyon alanıyla ilgili proje çalışmalarımızda devam ediyor. Burada arazi tahsisleri devam ediyor, bürokratik işlemler bitmek üzere.  Tahsisin yapılmasıyla birlikte Ceyhan Nehri'nin iki tarafında yaklaşık bin dönümlük bir alanı da rekreasyon alanı olarak şehrimize kazandıracağız” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi