Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İlçe Belediyeleri Altyapı Temel Hizmetler Birliğinin organizesinde 14 Nisan Perşembe günü Göksun, Elbistan, Ekinözü ve Nurhak ilçelerinde bulunan döküm sahaları ve aktarma istasyonları heyet tarafından yerinde incelenmiştir. Heyetle beraber birliğe üye tüm belediyelerin temsilcileriyle birlikte Afşin İlçesi Suluk mevkiindeki Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi’nin yapılacağı 57,7 ha.lık alanda incelemelerde bulunulmuştur. Ardından Kaymakamlık Toplantı Salonuna geçilmiş ve ev sahibi olarak Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih GÜVEN’in açılış konuşmasından sonra  yaklaşık 2 saat süren toplantıda projenin ayrıntıları hakkında fikir alışverişinde bulunulmuştur. Birlik Müdürü Hüseyin ÇANAK, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Didar Ergene ŞENTÜRK, AB Delegasyonu Arif KARBAK ve Jaspers Uzmanı Jean TİLLY projenin geleceği konusunda toplantıya katılanlara bilgi vermiştir. Ayrıca Nurhak Belediye Başkanı Ahmet AKKUŞ, Kaski Genel Müdürü Mustafa ALTUNOK ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Sayim ATA atık yönetimi konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

% 85’i AB hibesiyle gerçekleşecek olan projenin öncelikli yatırım tutarı 27 milyon 383 bin EURO’dur.  İhalesi 2016 yılı içerisinde gerçekleşecek olup, 2,5 yıl içerisinde de bitirilmesi planlanmakta.

Toplantının ardından Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih GÜVEN tüm katılımcıları Eshab-ı Kehf Külliyesine davet ederek ziyaretlerini sağlamıştır. Külliyeyi ilk defa ziyaret eden misafirler  yaklaşık 1,5 saatlik tanıtım ve sunuma hayran kaldıklarını ifade ederek birkaç ay sonra proje kontrolü için tekrar geldiklerinde bu güzel mekanı yine görmek  istediklerini belirterek memnun bir şekilde ilçemizden ayrıldılar.

 

Editör: Haber Merkezi