KASKİ Genel Müdürü Mustafa Uzunlar, Kanalizasyon ve Atıksu Arıtma Daire Başkanı Çetin Hurşitoğlu, ile birlikte Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’i ziyaret ettiler.

Ziyarette KASKİ Genel Müdürü Mustafa Uzunlar, Afşin ilçesinde yapılacak çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

KASKİ Genel Müdürü Mustafa Uzunlar yaptığı açıklamada: “Afşin ilçemize içmesuyu sağlamak için dört maddelik bir çalışma yapacağız.

Birincisi 45 km. isale hattı döşeyeceğiz. Kanyonlar bölgesinde iki adet tünel açacağız. 700’lük çelik borularla Akdere kaynağından 442 lt/sn içme suyunu Afşin’e getireceğiz.

İkinci olarak şebeke yenileme ihale çalışmaları devam etmektedir. 232.400 metrelik Ø 110-450’lik borularla döşenecek şebeke için ihale çalışması devam ediyor.

Üçüncü olarak Mevcut içmesuyu şebekesi 80’li yıllardan kaldığından kuyulardan direkt olarak basılan tazyikli su sebebiyle çok sayıda patlak ve çatlaklar oluşmuş durumda olduğundan şu anda bir ekibimiz yeraltı su kaçağı tespit çalışmalarını aralıksız olarak yürütüyorlar.

Dördüncü olarak ta Akdere Projesi hayata geçene kadar mevcut kuyuların yanı sıra bir kuyu daha açma çalışmalarına başlandı ve iki kuyu daha açma çalışmaları da devam etmektedir” diye konuştu.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, KASKİ Genel Müdürü Mustafa Uzunlar ve beraberindekilere teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi