Programın panelistleri, Küçükçekmece Müftüsü Mustafa TEMEL ile Tarihçi - Yazar Ali KAYA olurken, Nurhakder Başkanı Rüstem KURT, Ekinözüder Başkanı Nuri KESGİN, Elbistan Elmuhay Vakfı Başkan Vekili Uğur YİNANÇ, Küçüktatlarder Başkan Yardımcısı Murat TAN ile beraber çok sayıda hemşerimiz katıldı.

Muharrem ayı özel programı, Ramazandan sonra en sevaplı ay olan Muharrem ayında tutulan oruçların açılması ile başladı. İftarda katılımcılara haram aylara özel hazırlanan  çorba, yöresel tava aşı, turşu, şerbet ve bereketin sembolü aşure ikram edildi. 



Kerbela konulu panel, hazırlanan sinevizyon gösterisi ile başladı. sinevizyon gösterisinin ardından açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Ahmet ARDIÇ , birbirinden önemli dini ve tarihi olayları içinde barındıran,  Allah'ın (c.c.) ayı olarak bilinen muhabbeti , sevgiyi, barışı, kardeşliği , bereketi simgeleyen Muharrem ayına kavuşturan Rabbimize hamd ediyoruz. hep beraber lokmalarımızı paylaşarak iftarımızı açtık, şimdide birbirinden kıymetli iki panelistimiz ile Kerbela olayının dini ve tarihi yönünü konuşacağız. İstifadeli bir panel olacağına eminim. Derneğine sahip çıkan gönlü ve yüreği geniş hemşerilerimize, Panelistlerimize, Dernek Başkanlarımıza, Emeği geçen ve Katılan tüm gönül dostlarına duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum dedi. 

KERBELA konulu panelin moderatörlüğünü Afşinder Başkan Yardımcısı Abdulkadir ARSLAN yaptı. Konuyu dini yönüyle ele alan K.Çekmece Müftüsü Mustafa TEMEL, Hz. Hüseyine yapılanların bir vahşet olduğu islamın Kerbela hadisesine bakışını detaylı bir şekilde anlatıp, Afşinder yönetimine böyle önemli ve birleştirici konuları ele alıp örnek bir davranış sergilediğinden dolayı da teşekkür ediyorum dedi. Tarihçi- Yazar Ali KAYA ise Kerbela hadisesinin tarihi yönü, ne şekilde başladığı, sebebi ve Aleviliğin olaya bakışını detaylı bir şekilde anlatıp, Alevilik bugün yanlış biliniyor, bizim, Allah'ımız bir, Kitabımız bir,



Peygamberimiz bir, kavgaya vaktimiz yok, bir ve beraber olmalıyız. yıllarca bizi birbirimizden korkutup uzaklaştırmışlar, konuşarak anlaşamayacağımız bir şey yok. sizler gibi Eshab-ı Kehf'i içinde barındıran bir dernek bugün burda çok güzel ve birleştirici bir ortam hazırlamış, bizim bunlara ihtiyacımız var, emeği geçenleri kutluyorum dedi.

Program , Dernek Başkanı Ahmet ARDIÇ 'ın Panelist Mustafa TEMEL ve Ali KAYA'ya günün anısına birer plaket takdim etmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sonlandı. 
Editör: Haber Merkezi