Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Alpaslan Mahallesine yapılan Karabağ Parkı'nın açılış törenine katıldı. Azeri Milletvekili Paşayeva, tören alanındaki bayanlarla tek tek tokalaşarak, anneler gününü kutladı. 

Açılış töreninde konuşan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, " Geçtiğimiz yıl, Afşin'e konferans için geldiğimizde Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven'den, ilçemize yapılan parklardan bir tanesine Karabağ isminin verilmesini istemiştik. Kendileri bizleri kırmadı. Şuanda Karabağ Parkı'nın açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu parkın yapılmasında emekleri bulunan herkese teşekkür ediyorum" dedi. Afşin'deki Karabağ Parkı'nın açılış tarihinin, dosta ve düşmana önemli bir mesaj olduğunu söyleyen Paşayeva, "Azerbaycan'ın ayrılmaz parçası olan Şuşa şehri, 24 yıldan buyana Ermenistan'ın işgali altında. 8 Mayıs, Şuşa şehrimizin işgalinin yıl dönümüdür. Bu hepimizin en büyük acısıdır. Afşin'de açtığımız bu park ile Türkiye ve Azerbaycan'ın birlik ve beraberliğini bütün dünyaya gösteriyoruz. Türkiye Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da söylediği gibi, Azerbaycan ve Türkiye tek yürektir. Biz bir milletin iki devleti olarak, güçlerimizi daha da artırarak vatanımıza karşı düşman kesilenlere gerekli cevapları vereceğiz. " diye konuştu. 



Azerbaycan'ı ve Türkiye'yi kimseye böldürmeyeceklerini ifade eden Paşayeva, " Kardeş ülke olarak her zaman ifade ettiğimiz gibi terörle mücadelede Türkiye'mizin yanındayız. Bizler gerekirse Türkiye için canımızı bile veririz. Çünkü burası bizlerinde vatanıdır. İnşallah, Dağlık Karabağ'ı ve bölgesini işgalden kurtaracağız. Türk ve Azeri kardeşlerimizin en büyük arzusu bu olduğunu biliyoruz. Karabağ Parkı'nı Afşin'de açtığımız gibi, Karabağ'da açacağımız ilk parkalardan birine Afşin ismini vereceğiz" açıklamasında bulundu. 

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Türk milletinin, dünyada her zaman adaletten, hukuktan yana olduğunu söyledi. Türk milletlerinin her zaman güçlü ve dayanıklı olması gerektiğini ifade Eden Kaymakam Budan, " Bu dünyadaki mazlum ve mağdurların bizlere ihtiyacı var. Cenab-ı Allah inşallah, bu dünya var olduğu müddetçe Azerbaycan ve Türkiye'nin ilelebet kardeş kalmasını nasip eder" diye konuştu. 



24 yıldır Ermenistan işgali altında bulunan Karabağ'ın isminin Afşin'deki parka verdiklerini söyleyen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, " Dost ve kardeş ülkemiz Azerbaycan'ın Karabağ bölgesi için yaşadığı hissiyatı bizlerde yaşıyoruz. İlçemizdeki bu parka Karabağ ismini vererek Ermenistan işgali altındaki torakları, şehitlerimizi unutmadığımızı ve Azerbaycan halkının yanında olduğumuzu belirtmek istedik. Parkımızın açılışına katılan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva'ya çok teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu. 

Konuşmaların ardından Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven tarafından parkın açılışı gerçekleştirildi. Törene, İlçe Emniyet Müdürü Turan Yüce, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları ve Türkiye'de eğitim gören Azeri üniversite öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Editör: Haber Merkezi