Afşin’de, Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ) tarafından yapımı tamamlanan yerlerde adeta bir asfalt seferberliği başlatan Afşin Belediyesi, Karşıyaka Caddesi başlangıcından Çevre Yolu bağlantı noktasına kadar olan 2 bin metrelik yolun sıcak asfalt ve kaldırım çalışmalarına başladı. 

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri,  kış mevsimi bastırmadan, planlanan bölgelerdeki çalışmaları belirlenen program dâhilinde tamamlayacak. Program kapsamında halkın yoğun olarak kullandığı yollar, mahalleler arasındaki bağlantı yolları ve ciddi biçimde hasar oluşan yollar öncelikli olarak bitirilecek. 



 “İLÇEMİZ HER GEÇEN GÜN DAHA DA GELİŞECEK, GÜZELLEŞECEK”
Başkan Güven, belirlenen program kapsamında asfaltlama çalışmalarının ve kaldırım çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Yaklaşan kış mevsimi öncesinde yol onarım ve asfaltlama çalışmalarımıza hız verdik. Belirli program dâhilinde ve öncelik sırası göre çalışmalarımız sürecek. Afşin’e daha güvenli ve rahat ulaşım olanakları sağlamak adına çalışmalarımız devam edecek” dedi. 

Altyapı çalışmalarının bitirildiği noktalarda üstyapı çalışmalarımızı başlatıyoruz diyen Başkan Güven, “ KASKİ ekipleri tarafından su altyapısı tamamlanan yerlerde asfalt ve kaldırım çalışmalarımıza başladık. Karşıyaka Caddemiz bu tamamlanan yerlerden bir tanesi, burada 2 bin metre sıcak asfalt çalışmasına başladık. Burada yol akslarımızı belirleyerek örnek bir yol çalışması yapıyoruz” diye konuştu.

Yol çalışmasının 10 gün içerisinde tamamlanmasını planladıklarını söyleyen Başkan Güven, “ İlçemizin çehresini değiştirecek çalışmalarımıza başlamak için KASKİ’nin altyapı çalışmalarını takip ediyoruz ve tamamlanan yerlerde üst yapı çalışmasına geçiyoruz. Karşıyaka Caddesinde altyapı çalışmaları tamamlandı ve belediye olarak 2 bin metre sıcak asfalt çalışmasına başladık. Afşin’de altyapı çalışmalarının bittiği her alanda bu tür çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle 12 metre ve üzerinde olan yerlerimizde sıcak asfalt, daha dar olan yollarımıza ise parke yapmayı planlıyoruz. Parke üretim tesisimizi Afşin’imizin hizmetine açtık. Afşin’in artık parke diye bir sorunu yok. İnşallah ilçemiz her geçen gün daha da gelişecek, güzelleşecek” açıklamasında bulundu.
Editör: Haber Merkezi