İnşaatın Yüzde 95 inin tamamlandığını ve çalışmalarda sona gelindiğini belirten Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Cevlanlıoğlu İbrahim Efendi Kapalı Semt Pazarı”nı vatandaşların hizmetine açmak için gün saydıklarını belirtti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven,” Afşin'in pazar yeri sorunu inşallah yakında son bulacak. Her vatandaşın kolaylıkla ulaşabileceği, Afşin'in ortası diye tabir edilen ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğünün yanındaki araziye kapalı pazar yerini kurduk. Fidanlık arazimiz de 9 dönüm olarak oluşturduğumuz alanın 3 dönümlük pazar yerimizde hem ilçe sakinleri hem de pazarcı esnafı, çağdaş ve ferah bir mekânda alış veriş imkânına kavuşacak. Esnafımızın ve alışverişe gelen vatandaşlarımızın yazın sıcağından kışın soğuğundan etkilenmeyecekleri "Kapalı Pazar Yeri" oluşturuyoruz. Bu mekân içerisinde oluşturacağımız, "Köy Pazarı" alanı ile çiftçilerimizin ürünlerini birinci elden tüketici ile buluşturma imkânı da sağlayacağız.



Kapalı pazaryeri bölge insanımızın birçok ihtiyacını da karşılayacak. Çevresinde otoparkı ve sosyal tesisleri de olan geniş bir mekân olacak. Şuanda sebze satışı yapılacak bölümün tablası bitti ve dolgu çalışması yapılmakta. Ayrıca Köy Pazarı olarak tabir ettiğimiz, süt, yoğurt, peynir gibi her türlü ürünün satılacağı bölümde de kaba inşaatı tamamlandı. İnşallah önümüzdeki aylarda çalışmalarımızı tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.  Afşin'imize yeni pazarımız şimdiden hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Başkan Güven sözlerini şöyle sürdürdü,” Toplam 10 bin metre kare inşaat alanına sahip projenin üç bin metre karesi kapalı pazar alanı olarak inşa edildi. Afşin Belediye Meclisimiz, Kapalı Semt Pazarına, Afşin’in 1944 yılında ilçe olmasını sağlayan “Cevlanlıoğlu İbrahim Efendi”nin isminin verilmesine karar verdi. Kapalı Semt Pazarı çalışmaları kapsamında, sebze ve meyve pazarının uzay kafes çatı sisteminin montajı tamamlandı, zemin asfaltı serildi. Köy Pazarı kısmında ise parke çalışması tamamlandı, pazar mobilyaları getirildi. Park alanı için zemin düzeltme ve parke çalışmaları devam ediyor. Afşinlilerin en çok istediği hizmetlerden birini hızla hayata geçirmenin ve söz verdiğimiz hizmetlerden tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çalışmalarımızın tamamlanması ile birlikte Afşin’in 12 yıllık pazar yeri sorununun artık olmayacak” dedi.


CEVLANLIOĞLU İBRAHİM EFENDİ KİMDİR;
Rumi 1315, Miladi 1899 yılında Efsus ‘ta (Afşin) doğdu. Elbistan İdadi Mektebini (ortaokulunu) bitirdi. Aynı zamanda istiklal savaşı gazisi olan İbrahim Özdemir Efsus Eşrafı Cevlanlıoğlu ailesindendir. Osmanlıca ve Arapça bilen ilk çocuk sahibi, İbrahim Özdemir 1928 yılından 1950 yılına kadar 22 yıl boyunca Efsus Belediye Başkanlığı yapmış, Efsus ‘ta birçok önemli hizmete imza atmış, nihayetinde Elbistan'a bağlı bir nahiye olan Efsus ‘un 1944 yılında ilçe olmasını sağlamıştır. Dönemin Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ile yakın ilişkileri olan İbrahim Özdemir, dindar, ilkeli ve ileri görüşlü bir kişiliğe sahip olması ile tanınıyordu.  Hemşeri canlısı ve memleket sevdalısı bir kişiliğe sahip olan Cevlanlıoğlu İbrahim Efendi kendisine ait bahçesinde ülkemizde yetişen tüm ağaçları her çeşit kuş ve evcil hayvanı yetiştiren entelektüel yapısı ile Afşin'de yeni bir kültürün filizlenmesine vesile olmuş bir kişi olan İbrahim Efendi 1972 yılında vefat etmiştir. Afşin'e yapılan kapalı pazar yerinin ismini Afşin Belediye Başkanlığı 07.12.2015 tarih ve 2015/175 sayılı Belediye Meclis kararı ile "Cevlanlıoğlu İbrahim Efendi Kapalı Semt Pazarı" olarak belirlemiştir.​

Editör: Haber Merkezi