AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ın üzerinde önemle durduğu Afşin ve Afşin’in doğalgaz ile ısınması projesinde büyük bir adım daha atıldı. Kısa süre önce BOTAŞ’a sunulan Afşin ve Elbistan’ı ilgilendiren proje kabul edildi. 

Afşin Altyapı Çalışmaları İçin Şantiye Kuruldu;

Afşin kronikleşen sorunlarından olan alt yapı ihalesinin sonuçlanması ardından Büyükşehir tarafından yer teslimi yapıldı. Afşin Fidanlık arazisinde oluşturulan şantiye alanı ile hava şartlarının elverişli hale gelmesi ile birlikte çalışmaların başlayacağı bildirildi. Konular ile ilgili açıklamalarda bulunan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven;” Afşin’imizi seviyoruz. Vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak ve onların daha kaliteli hizmeti almaları gayreti içerisindeyiz. Alt yapı için büyükşehir tarafından yer teslimi yapıldı ve çalışmalar başlatıldı. Fidanlık arazimizde şantiye kuruldu ve hava şartlarının çalışmaların başlaması için uygun hale geldiğinde start verilecek. Aynı zamanda AK Parti Grup Başkanvekilimiz ve Kahramanmaraş Milletvekilimiz Sayın Mahir Ünal’ın gayreti ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un katkıları ile Afşin’imizin hava kirliliği ve daha ekonomik şartlarda ısınmasını sağlayacak olan doğalgaz çalışmalarının sonuna gelindi inşallah 2016 da Afşinli vatandaşlarımız doğalgaz ile de tanışmış olacak” dedi.

 43 Milyonluk Ödenek Ayrıldı;
Proje yapım işi için ilk etapta 43 milyon TL’lik ödenek ayrıldığı öğrenildi. Proje yapım ihalesinin ise Şubat sonunda yapılabileceği kaydedildi. İhale birimine bu konuda yetki verilirken, ihale sonunda yapım işini alacak firma boru hatları için yapım çalışmalarına başlayacak. Ünal’ın ve İlçe Belediye başkanlarının üzerinde durduğu en önemli yatırımlardan biri olan doğalgazda artık sayılı günler kaldı. Yetkililer, 2016 yılı içerisinde doğalgazın yerleşim yerlerine verilebileceğini kaydetti. Yapılan araştırmaya göre Haziran ayının ilk haftasında çalışmalar başlıyor. Çalışmaların 2016 yılı ikinci yarısında sona ereceği aktarılırken tamamlanma tarihini Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın bölgeyi ziyaretinde açıklanacak.   

BOTAŞ Planını Yaptı;

BOTAŞ, Afşin ve Elbistan'a gelmesi planlanan doğalgaz için çalışma takvimini belirledi. BOTAŞ konuyla ilgili şu bilgiyi paylaştı: “Afşin ve Elbistan ilçelerine gaz arzı sağlanması amacıyla Kuruluşumuzca ihalesine çıkılarak 24.12.2013 tarihinde sözleşmesi imzalanmış olan Afşin-Elbistan DGBH Arazi - Etüt, Harita ve Kamulaştırma Mühendislik İşi tamamlanarak geçici kabulü yapılmıştır. Projenin yapım işi ihalesine  2015yılı Şubat ayında çıkılarak Haziran ayı içerisinde saha çalışmalarına başlanması ve 2016 yılı içerisinde doğal gaz arzının sağlanması planlanmıştır. Bu aşamadan sonra, doğal gazın dağıtım lisansları kapsamında şehir içi ve ilçelerde tüketicilere ulaştırılması amacıyla dağıtımı hususu 4646 sayılı Doğal Gaz Piyasası Kanunu gereğince Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve dağıtım lisansı sahibi şirket uhdesinde bulunmaktadır.
Editör: Haber Merkezi