Belediye Düğün ve Konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Garnizon Komutanı Jandarma Yzb. Mehmet Demir, İlçe Emniyet Müdürü Turan Yüce, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, Belediye Başkan Yardımcıları Ak Parti İlçe Yönetimi ve Daire Amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda okunan Kuran’ı Kerim tilaveti ve Meal-i şerifin okunmasından sonra Açılış konuşması yapmak üzere kürsüye davet edilen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven şunları söyledi,” Dünyamıza ve İslam coğrafyasına özelde de ülkemize baktığımızda birçok zaman diliminde olmadığı kadar haksızlıklar, yanlışlıklar, zulüm ve ahlaksızlıklar olduğunu görüyoruz. Bu vahim tabloya baktığımızda insanlık nereye gidiyor, insanlık nereye varacak sorusunu sormak zorunda kalıyoruz. 



İşte bu muhasebenin sonunda insanlık tarihinde her zamankinden daha çok ilahi kitabımız Kuran’ı anlamaya ve yaşamaya, son resul Hz. Muhammendi (s.a.v) örnek almaya ve onun güzel ahlakına muhtaç olduğumuzu görürüz. Kuranda anlatılan ve Hz. Muhammedin (s.a.v) şahsında hayata ve davranışa dönüşen güzel ahlakı anlatmak üzere sözü Üstat Metin Mengüşoğlu’na bırakıyorum” ifadelerinde bulundu.



Açılış konuşmasının ardından sahneye davet edilen Araştırmacı Yazar Mengüşoğlu,” Değerli misafirler Afşin Belediyemizin ev sahipliğinde gerçekleştirdiğimiz konferansımıza hepiniz hoş geldiniz. Bizleri bu güzel şehirde ağırlayan, kapılarını açan bizi sizlerle buluşturan Afşin Belediyesine, Başkanımız Mehmet Fatih Güven’e ve Başkan Yardımcımız Nusrat Karataş’a teşekkür ediyorum. Size kardeşlerim diyerek hitap etmek istiyorum. Çünkü Cenab-ı Allah Kuran’ı Kerimde İzzetin Allaha, Resulüne ve Meleklerine ait olduğunu söyler. İzzet ancak Allaha ve ahiret gününe iman eden insanların sıfatıdır. Bu sebeple müminlere aziz olarak hitap etmek Kuran’ın öğretisidir. Bakalım Kuran ve Güzel Ahlak konusunda Mengüşoğlu ne diyor. Kuran benim yeryüzünde şaşmaz rehberimdir. Bir ömür ben onu rehber edinmek için uğraş verdim. Bizden sonraki neslinde Kuran’ı ve Müşriklerin dahi El Emin dedikleri Hz. Muhammed (s.a.v)  rehber edinmeleri en büyük idealimdir ” dedi.



Kuran ve Güzel ahlak temalı gerçekleştirilen konferans vatandaşlar tarafından ilgiyle dinlenirken, yaklaşık 2 saat süren etkinlik soru ve cevaplı sohbetin ardından son buldu.

Editör: Haber Merkezi