Engelsiz Afşin için çalışmalarına devam eden Afşin Belediyesi, engellilere yönelik yaptığı faaliyetlere bir yenisini daha ekledi.
21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü etkinlikleri kapsamında, Afşin Belediyesinin ev sahipliğinde Afşin, Elbistan ve Göksun’da bulunan rehabilitasyon merkezlerinin işbirliği ile kendi bünyesinde eğitim gören down sendromlu çocuklar için Rabia Barkı’nda etkinlik düzenledi.



Afşin Belediyesi olarak ilçede yaşayan engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak adına çalışmalarda bulunduklarını ifade eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “ Belediyemiz bünyesinde engelli vatandaşlarımız için faaliyete geçirmiş olduğumuz engelliler merkezimiz var. Buradan hem, engelli kardeşlerimize hem de, ailelerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz.” dedi.



İlçede 100’e yakın down sendromlu bireyin bulunduğunu ifade eden Belediye Başkanı Güven, “ Daha önceden bu insanlarımız her zaman ikinci plana atılıyor, hatta odalara kilitlenerek insan içine çıkartılmıyordu. Şuanda devletimiz ve hükümetimiz çok güçlü. Engelli bireylerimizin yeniden topluma kazandırılması için bütün gayretiyle mücadele ediyor. Bu düzenlemiş olduğumuz etkinlik, Afşin Belediyesi olarak 2016 yılı faaliyetlerimiz kapsamında bu düzenleyeceğimiz etkinlilerden sadece bir tanesi. Engelli vatandaşlarımızı ve ailelerimizi rahatlatacak, yüzünü güldürecek etkinliklerimize devam edeceğiz.  



Özel Feyzan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Güneş Söyler ise konuşmasında down sendromlu öğrencilerle birlikte olmak ve sosyalleşmesini için çalışmalarda bulunduklarını ifade etti. Konuşmaların ardından down sendromlu öğrenciler kendileri için etkinlikte hazırlanan etkinlikte doyasıya eğlendi. Etkinliğe, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürleri ve öğretmenleri, kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.




Editör: Haber Merkezi