İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Eğitim kurumları işbirliğinde Rabia Parkı’nda düzenlenen programda, ilçede bulunan engelli bireyler bir araya geldi. Düzenlenen etkinlikte, engelli öğrenciler gönüllerince bir gün geçirdi.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, burada yaptığı konuşmada, Afşin Belediyesi olarak bütün engelleri kaldırmak için ellerinden geldiğince hizmet yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Herkesin birer engelli adayı olduğunu ifade eden Başkan Güven, “ Engelli yaşamanın ne kadar zor olduğunu bizler tam olarak bilemeyiz. Onları en iyi aileleri anlar. Bir merdiven basamağını çıkmanın bile ne kadar sorun olduğunu görüyoruz. Engelli vatandaşlarımız bu sorunları hayatın her anında her gün yaşıyorlar. Mahalli idareler olarak bize düşen görev, engelli insanlarımızı şehir yaşantısı içerisinde işlerini kolaylaştıracak, sosyal yaşama katabilecek tedbirleri almak ve tesisleri kurmaktır. Bizlerin tüm gayreti bunun için. İlçemize açtığımız engelliler merkezi vatandaşlarımıza hizmet veriyor.



Engellilik, sadece kişinin ya da mensubu olduğu toplumun değil, tüm insanlığın ortak sorunudur. Bundan dolayıdır ki, Engelliler Haftası yalnız ülkemizde değil, Birleşmiş Milletlere üye bütün ülkelerde değerlendirilmekte ve engellilerin sorunlarına çözüm aranmaktadır. Engelli olmak kişinin tercihi değildir ve herkes engelli adayıdır. Bunun bilincinde olarak, öncelikle kişiyi engelli konumuna düşürecek nedenlerin önlenmesi için gereken tedbirlerin alınması biz idarecilere düşen en önemli görevlerden biridir. Devletimiz, engellilerin sosyal hayata katılımlarını sağlamak için hızlı ve yoğun çalışmalar yürütmektedir” dedi. 



Belediye olarak, engelli vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını söyleyen Güven konuşmasına şöyle devam etti:

“ Engelli bireylerimize Afşin’i sevdireceğiz. Onlar için üretmeye, çalışmaya devam edeceğiz. Bu özel günümüzü hep bir arada eğlenerek geçirmek istedik. Özel çocuklarımız için hazırlamış olduğumuz programa katılan misafirlerimize teşekkür ediyorum.”



Konuşmanın ardından Özel Feyzan Rehabilitasyon Merkezi, Özel Özverili Rehabilitasyon Merkezi, Eshab-ı Kehf Bakım Merkezi, TOKİ ilkokulu ve TEAŞ İlkokulu öğrencileri, , Engelliler Haftası için hazırladıkları gösterileri misafirler için sergiledi.

Programa İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Demir, İlçe Emniyet Müdürü Turan Yüce, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Asef Arslan, belediye başkan yardımcıları, kamu kurum ve müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 


Editör: Haber Merkezi