Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Kahramanmaraş İl Müdürü Zafer Özcan, uygulamaya konan projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

“Bu proje Sayın Valimiz tarafından koordine edildi. İl Emniyet Müdürümüzün ve Trafik Şube Müdürümüzün istekleri doğrultusunda başlattığımız bir projedir. Aslında bu projenin diğer bir güzelliği de kurumların istediği zaman ne kadar birlikte, bir amaç doğrultusunda koordinasyon halinde herkesin ortak payda buluşabildiğinin güzide projelerden biriydi. Bu konuda Sayın İl Emniyet Müdürümüze, Sayın Valimize ve Sayın Trafik Şube Müdürümüze sizlerin aracılığıyla teşekkür etmek isterim.

Projenin amacı belliydi. AFAD’ın bir koordinasyon tırı var. Bu tırı büyük depremlerde büyük afetlerde koordinasyon için kullanıyoruz. Bu tır millete aittir. Bu tırın burada durup bir afet olmasını bekletemeyiz. Bir türlü milletin hizmetine sunmalıyız diye düşündük. İl emniyet müdürümüzün bu konuda böyle bir girişimleri olmuştu, Sayın Valimizin de takdirleriyle biz de bu projeye destek verdik.

Uzun yolculukta birçok kaza hedeflerine az bir mesafe kaldığında oluşuyor. Bizde bu kazaları önlemek için il emniyet müdürümüzle birlikte Şehrin girişlerine yakın yerlerde kontrol noktaları kurduk. Bu noktaya gelen bir yolcu önce emniyet müdürlüğümüze bağlı memurlar tarafından kimlik kontrolü yapılıyordu daha sonrada bizim tırımıza gelip hem bir mola vermiş oluyorlardı hem de trafik hakkında oradaki personellerimiz tarafından bilgilendiriyorlardı.”

Editör: Haber Merkezi