Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek çalışma ile Kahramanmaraş'ın en görkemli mabedi Abdulhamithan Camii yeni yüzüyle şehre farklı bir siluet, turizme ise canlılık katacak.

Projesi, Boğaziçi Köprüsü'nün aydınlatmasını da gerçekleştiren firma tarafından hazırlanan Abdulhamithan Camii Led Aydınlatma İşi'nin Plan, Proje ve Kontrolörlüğünü Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Etüt Proje Müdürlüğü yürütecek. Çalışmanın detayları şu ise şekilde; “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Abdulhamithan Camii LED Aydınlatma Yapım İşi.

Aydınlatma görseli hazırlanırken iş üç ana bölüme ayrılmıştır.
1)Güç hesapları ve elektrik projesi çizimi
2)Kullanılacak ledlerin lümen, renk kalitesi ve otomasyonu
3)Camiye katılması istenen etkileyici siluetin senaryosu.



Resimlerdeki ön çalışmalar kandiller, dini bayramlar, 12 Şubat, ramazan ayı gibi özel günlerde veya her vakite özel renklendirme çalışmasıdır. Caminin ana sabit rengi sıcak beyaz ve amber renklerinin beraber uyumu ile sağlanmıştır. Bu uygulamalar yapının hangi bölgesinde ışık patlamaları yapılacağı, ne kadar şiddette olacağı ve gölgelendirme ayraçlarının nerelerde kullanılacağı gibi detayları da aynı senaryo içerisinde çözdürmüştür. Aydınlatma görseli ve projesi Boğaziçi Köprüsünü aydınlatan firma tarafından hazırlanmıştır. Aydınlatma cami kütlesinin dış cephesi, minareleri, şadırvanı, asansör kısmı, ana kapıları, iç duvarlardaki Ayetel Kürsi yazısı ve kubbe içi ışıklandırması olarak planlanmıştır. İşin süresi 90 gündür.”

Editör: Haber Merkezi