Onikişubat Belediyesi’nin Ramazan iftarları, barış ve kardeşlik duygularını pekiştirip, mahalle kültürüne katkı sunmaya devam ediyor. Abdülhamid Han, Ertuğrul Gazi, Orhan Gazi ve Karamanlı Mahallesi sakinlerinin katılımıyla Kahramanmaraş’ın inanç abidesi Abdülhamid Han Camisi avlusunda düzenlenen iftar programı binlerce vatandaşı bir araya getirdi.

Eyüp Sultan iftarlarını andıran manevi atmosferiyle katılımcılara huzur veren programda, İslam Aleminin huzur ve mutluluğu için dualar edildi. Yaklaşık 4 bin vatandaşın aynı sofrada iftar yaptığını dile getiren Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “Bu muhteşem tabloyu oluşturan vatandaşlarımıza teşekkürler” dedi.

Bu kadar yüksek katılımın kendileri için onur verici olduğunu dile getiren Mahçiçek, şöyle konuştu:

“Belki 3 bin, belki 4 bin hemşehrimiz bu gün Onikişubat Belediyemizin iftar programında. Bildiğiniz gibi bu projenin adı “İftarımızı paylaşalım.” Dolayısıyla bu proje kapsamında bu sene 22 tane iftar programımız var. Ama bir Ramazan bize yetmiyor maalesef. Ramazanı uzatamıyoruz ama mahallelerimizi birleştiriyoruz. 3-4 mahallemizi bir araya getiriyor ve böyle muazzam bir tablo ortaya çıkartıyoruz. Bu kadar insanın bizim davetimize icabet etmesi bizim için onur verici bir şey. Bu mübarek günleri, bu güzel akşamlarda Kahramanmaraşlı insanlarımızla ekmeğimizi, soframızı paylaşıyoruz. Dolayısıyla böyle bir tablo yaşamak bizleri için onur verici bir şey.”

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar eşliğinde süren iftar programının ardından, binlerce vatandaş cami içerisine geçerek akşam namazını hep birlikte eda etti. 








Editör: Haber Merkezi