Teksas Senatörleri Mary Ann Perez, Rafael Anchıa, Justin Rodriguez, Ramon Romero  ve beraberindeki grubu makamında ağırlayan Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa üniversite hakkında bilgiler verdi.

Teksas Senatörü Justin Rodriguez, “ Zirve Üniversitesi akademik, fiziki ve teknolojik altyapısı ile öğrenciler için cazibe merkezi haline gelmiş durumda. Yabancı öğrencilerin ve akademisyenlerin tercihi olmak kolay değil. 65 farklı ülkeden öğrencileri ile Zirve Üniversitesi burada uluslararası bir kampüs kurmuş. Öğrenci ve teknoloji odaklı eğitim anlayışı ile bulunduğu coğrafyaya yeni bir dinamizm kazandırdığı görülmektedir. Bunlar Zirve Üniversitesi’nin farkını ve eğitimde kalite anlayışını gösteriyor. Biz Teksas Eyaleti kurumlarının Zirve Üniversitesi ile ikili işbirliği yapmasını istiyoruz. Hem Zirve’li öğrencileri ve akademisyenleri ağırlamak hem de öğrencilerimizi ve akademisyenlerimizi buraya göndermek istiyoruz. Zirveli öğrencilere staj imkanı konusunda yardımcı olmak istiyoruz. ” şeklinde konuştu.

Öğrencilerimizi eğitimin Zirve’sinden yaşamın zirvesine hazırlıyoruz diyen Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, “ Zirve Üniversitesi uluslararasılaşmaya verdiği önem ile tanınan ve bu alanda yapmış olduğu çalışmalarla adını duyuran bir üniversite. Uluslararası öğrenci ve akademisyenlerin en çok tercih ettiği üniversiteler arasında üst sıralarda yer almaktadır. Zirve Üniversitesi olarak biz öğrencilerimize Kuzey Teksas Üniversitesinin dil programları ile başladığımız formatta İngilizce eğitimi veriyoruz. Böylece yurtdışına çıkan bütün öğrencilerimiz hiçbir dil sınavına bağlı olmadan eğitimlerini her türlü rahatça alabiliyorlar. Her yıl düzenli olarak birçok öğrencimizi burs vererek  ABD’ye ve Avrupa Birliği ülkelerine gönderiyoruz. 2+2, 3+1 Erasmus değişim programları ile öğrencilerimizi çift diplomayla mezun ederek, öğrencilerimizin iş yaşamına birkaç adım önde başlamalarına yardımcı oluyoruz. ” dedi.


Editör: Haber Merkezi