Kahramanmaraş Kadın Platformu’nun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle düzenlemiş olduğu ‘Kadın ve Ekonomi’ konulu panayır yoğun ilgi gördü.

Kent Meydanı’nda düzenlenen panayırda, Kadın Platformuna üyesi girişimci kadınlar stantlarını ürünlerini sergileyip satarken, halk oyunları ekiplerinin gösterisi ile stand ziyaretçileri eğlendiler.

8 MART MÜCADELENİN ADIDIR

Kadın Platformu Başkanı Kibar Özdemir, günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmasında, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününün sıradan yazılmış bir tarih günü olmadığını, ifade ederek: “Altında 128 kadının cesedi var. Emek adına fabrikada verdikleri mücadele de talepleri İnsanca çalışmaktı. 8 saatlik çalışma süresinin verilmesi yaşanabilir bir ücret talebiyle yola çıktılar. Ama ne yazık ki bu talepleri ölümle cevap buldu. O yüzden, 8 Mart önemlidir, kıymetlidir. Hak yolunda, emek yolunda verilen büyük bir mücadelenin adıdır” dedi.

YAN YANA YÜRÜYELİM

Peygamberimizin eşinin ticaretle uğraştığını, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtuluş savaşında yoldaşlarının kadınlar olduğunu hatırlatan Özdemir, şunları kaydetti: "Bu günkü ekonomik mücadelede de yine biz kadınlar sizlerin yanınızda olup omuzlarınızdaki yükü paylaşmak istiyoruz. Diyoruz ki, hakça saygı sevgiyi paylaşalım. Unutmayın ki toplumu yetiştirenler kadınlardır. Biz sizi topluyoruz büyütüyoruz, camiaya katıyoruz. O yüzden kadınlara sevginizi desteğinizi, aklınızı, fikrinizi esirgemeden bu yolda yürüyelim. Biz kimsenin ne bir adım önünde olmak istiyoruz ne bir adım gerisinde olmak istiyoruz. Beraber, yan yana olalım istiyoruz.

Adil bir yaşam biçimi talep ediyoruz. Sizler bizim kardeşlerimizsiniz, babalarımızsınız, amcalarımızsınız, çocuklarımızsınız, eşlerimizsiniz. Son yıllarda özellikle kadın ölümleri artıyor. Her gün 3 tane kadın öldürülüyor. Neden bu sıkıntılar yaşanıyor? Herkesin kendisini sorgulaması gerekiyor. Bu toplumda boşanma oranları artmıştır, sevgi ve saygı azalmıştır, ortak paylaşım yok edilmiştir neden? Bunların hepsini ayrı ayrı sizlerin düşünmesini istiyorum. Hepimiz birlikte ülkemiz için milletimiz için Kahramanmaraş'ımız için mücadele veririz.

Bundan sonraki savaşlar ekonomiktir. Eğer güçlü olmazsanız dünya devletleriyle masada olmayacaksınız o yüzden bu toplumun yüzde 50'sini oluşturan kadınların üretim noktasında hep beraber üretmesine katkı sağlamanız gerekiyor."

ÜNSAL: KADINLARIMIZA DESTEĞİMİZ HER GEÇEN GÜN ARTARAK DEVAM EDİYOR

Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ünsal ise yaptığı konuşmasında: "Kadınlarımız bizim analarımız bacılarımız, eşlerimiz her zaman başlarımızın üstünde yerleri var. Kadınlarımıza Onikişubat Belediyesi olarak her zaman pozitif ayrımcılık yaparak onlara öncelik tanımışızdır. Hükumetlerimiz döneminde de kadınlar için pozitif ayrımcılık her zaman yapılmıştır. 2002'den sonraki meclise baktığınız zaman kadın sayısının her geçen gün giderek artığını görmektesiniz. Dolasıyla kadınlara her zaman değer veriyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından stantları gezen Ünsal, karanfiller dağıtarak, kadınlarla sohbet etti, sorunları ve talepleri dinledi.

Vali Vahdettin Özkan’da panayırı ziyaret ederek, tek tek stantları gezdi, kadınların gününü kutladı.







 









Editör: Haber Merkezi