Başkan Poyraz yayınladığı mesajında:  “ Tarih boyunca her zaman kadınları baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyete sahibiz. Tarihin her döneminde Türk toplum ve aile yapısında müstesna bir yere sahip olan kadın, aile kurumunun temel taşı, değerlerin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu rolünü üstlenerek, şefkatin, fedakârlığın, sabrın ve özverinin sembolü olmuştur. Yüklendiği sorumluluklar açısından baktığımızda kadınların ev ve iş yükünün yanı sıra annelik gibi ulvi bir sorumluluğunun da bulunduğu göz ardı edilmemelidir.

Her şeyden önce kadın bir annedir. Bizim dünyaya gelmemize sebep olan varlıktır. Kadınlarımızın milli ve manevi değerlerin, kültür ve geleneklerin en önemli taşıyıcıları olduklarını biliyor, Kahramanmaraş Belediyesi olarak toplum hayatında onlara büyük önem veriyor, imkânlar sağlamaya çalışıyoruz. Bu nedenle hizmete açtığımız kadın emeği değerlendirme merkezi, kadın yaşam merkezi, kadın danışma merkezi, kadınlar okuma ve dinlenme salonu ile kadın sığınma evi bunlardan sadece birkaçı...

Hayatın ağır şartları altında, anne, eş ve iş kadını olarak ayakta kalabilen kadınlar; hayatın mimarları olarak en büyük saygıyı ve övgüyü hak etmektedirler. Kadınların huzurla sosyal yaşama daha fazla katıldığı bir Kahramanmaraş ve Türkiye dileğiyle, tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.   

 

Editör: Haber Merkezi