Kültür ve Turizm Bakanı Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ın girişimleriyle, Kahramanmaraş Valiliği tarafından ihale edilip, Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğünce yapı kontrollüğü üstlenilen Kahramanmaraş Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi inşaatında son rötuşlar yapılıyor.


Onikişubat İlçesi Bin evler Mahallesinde bulunan, 5 katlı 3 Blok’a sahip, 200 Yataklı olan binanın A Blok’un ilk katında Yönetici odaları ve Revir  ‘den oluşmakta olup her katta yaşlı bakım merkezide yer alıyor tek kişilik ve Üç kişilik odalı,  huzur evi Kahramanmaraş’ın en yüksek kapasiteli Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi olma özelliği taşıyor.
İnşaat çalışmalarının %94’lük kısmı biterken Modern bir görüntüye sahip olan huzurevi, tüm Kahramanmaraş’a hizmet verecek. Birçok yaşlı insanın hizmetini karşılayacak olan kuruma, tamamlandıktan sonra yaşlılar alınacak.  Çevre düzenlemesi ve iç dekorasyon kısımlarında ise çalışmalar Ardından huzurevi açılışa hazır olacak.
 

Kahramanmaraş’a yapılan huzurevi modern yapısıyla adeta beş yıldızlı oteli andırıyor. Bodrum katı ile birlikte 5 katlı olan bina, 3 Bloktan oluşuyor ekipler tarafından tamamlanmaya çalışılıyor. Modern mimarisi, çok yönlü içeriği ve muhteşem manzarasıyla adeta bir 5 Yıldızlı Oteli andıran Huzurevi’nin sonuna gelindi.


TESİSTE NELER VAR?
Yaşlılara, çok katlı, sıkışık, bunaltıcı yapılar yerine tek katlı, iç bahçesinde dinlenme yerlerinin, yürüyüş parkurlarının, pasif sporların yapılacağı alanların ve sohbet kamelyalarının olduğu huzurlu bir mekânda hizmet verilecek.



Huzurevinde, televizyon odaları, hobi atölyeleri, kütüphane, dinlenme ve sohbet mekânlarının yanı sıra bahçeli kafeterya, revir, hemşire odası, ibadethane, Özel Güvenlik ,yemekhane, psikolog ve diyetisyen odaları, çamaşırhane, idari ofisler ile 200 yatak kapasiteli dinlenme yatak odaları yer alacak.


HABER İsmail BOZDOĞAN
Editör: Haber Merkezi