Kutsal topraklarda Hac ibadetini yerine getirmek üzere ilk kez Kahramanmaraş Havalimanından ilk kafilede 164 Hacı adayı Arabistan’ın Medine şehrine uçuş yaptı. 

İl Müftüsü Muhammet Gevherin tekbir ve telbiyeleriyle duygu dolu anlar yaşandı. Abdülhamit Han Camii Müezzini Ökkeş Aksu’nun okuduğu Kur’an tilaveti ve ezanı dinleyenleri mest etti. Dulkadiroğlu ilçe Müftüsü İsmail Günay’ın güzel duasıyla, birçok Hacı adayı gözyaşları içinde yakınlarıyla vedalaştı.

Kahramanmaraş’tan 2016 Hac döneminde 450’si Diyanet İşleri Başkanlığı, 250'si özel şirketlerle toplam 700 kişi kutsal topraklara giderek Hac ibadetini yerine getirecek.  Bilindiği üzere önceki yıllarda Kahramanmaraş‘taki Hacı adayları, zorlu ve meşakkatli Hac farizasını yerine getirmek üzere çevre illerdeki Havalimanlarından kutsal topraklara gitmekteydi. Yapılan düzenlemeler sonrasında ilk defa Kahramanmaraş’taki Hacı Adayları, Türk Hava yolları ile kutsal topraklara gitti.



‘VATANDAŞIMIZDAN YOĞUN TALEP VARDI’
 Konuyla ilgili yoğun talepten dolayı Kahramanmaraş Milletvekili ve İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, büyük uğraşlar sonrasında Kahramanmaraş Havalimanından uçuş başlattıklarında en büyük pay sahibi olduğu belirtildi.

 ‘35, 40 GÜN ARASINDA BİR SEFER’
Bu yıl ilk defa Kahramanmaraş havaalanından Suudi Arabistan’a gidecek olan 3 uçak kaldıracaklarını söyleyen Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammet Gevher de, “3 uçağımızla Hacı adaylarımız Kahramanmaraş Havaalanından kalkıp önce Medine-i Münevvere sonrasında Mekke’ye gidip Hac görevini yapıp dönecekler. 35, 40 gün arasında bir seferdir. Diğer şirketlerimizde buradan uçak kaldırabilirler ancak uçağı dolduramadıkları için onlar Ankara, İstanbul gibi illerimizden uçakları kalkacaktır. Bu yıl burada uçaklarımızın Kahramanmaraş’tan kalkmasının en büyük sebebi, yardımcısı hatta tek destekçisi bu işi başaran Celalettin Güvenç’tir. Milletvekilimiz büyük bir gayret sarf etti. Bu yıl havaalanında Hacı uğurlama zevkini bize tattırdı. Umre turlarımızda da inşallah tekrar yine uçak kaldırmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.     

Müftü Gevher konuşmasının sonunda Hacı adaylarına sabırlı olmaları yönünde tavsiyelerde bulundu.

Dulkadiroğlu İlçe Kaymakamı Mehmet Türköz konuşmasında havayoluyla ilk defa hacca gidecekleri uğurlamanın sevinci yaşadıklarını belirtti,  Milletvekili Celalaettin Güvenç’e katkısından dolayı teşekkür etti.  Kaymakam Türköz; “İki gün boyunca buradan hacı adaylarımızı kutsal topraklara uğurlayacağız. Şimdiden hayırlı yolculuklar diliyorum. Burada kalanlara da sevdiklerine bir an önce kavuşmalarını diliyorum. Allah hac ibadetlerini kabul buyursun.”  

Daha sonra ilk defa Havayoluyla Hacca gideceklerin sevinçli oldukları gözlenirken,   duygu dolu gözlerle gidemeyenlerin de gitmesi için dua ettiklerini söylediler. 

HABER-KAMERA: HACI ALİ GÜNEÇIKAN                                     

Editör: Haber Merkezi