Onikişubat Belediyesi tarafından yaklaşık 2 milyon Euro’ya kurulan asfalt plenti üretime başladı. Son teknolojinin kullanıldığı tesiste ilk gün tam bin 400 ton asfalt üretilerek, çalışmalara başlandı.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis üyeleriyle birlikte, tesisi gezerek basın mensuplarına, üretim çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Onikişubat ilçesinin köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinin ulaşım problemini kilit parkeyle çözdüklerini anımsatan Mahçiçek, özellikle ilçe merkezindeki cadde ve sokaklarının tamamını asfaltla kaplayacaklarını belirtti. 

Mevsim şartlarının izin vermesi halinde 2 milyon metrekare yola ulaşmayı hedeflediklerini kaydeden Mahçiçek, “Bildiğiniz gibi asfaltlarımız son derece eskimiş ve yıpranmıştı. Bu nedenle planlamamızı yaptık ve asfalt plentimizi kurduk. Yaklaşık maliyeti 2 milyon Euro civarında. İnşallah bu planlamamıza göre de 40 gün içerisinde bütün bölgelerimizdeki asfalt çalışmalarımızı bitireceğiz” diye konuştu.



“YOLLARIMIZ PIRIL PIRIL OLACAK”
Onikişubat ilçesini üç kısma ayırdıklarını ve ihaleye çıktıklarını dile getiren Mahçiçek, 40 gün sonunda pırıl pırıl yollara kavuşulacağını ifade etti. Mahçiçek, “İhalemizi üç kısım halinde gerçekleştirdik. Asfaltın taşımasını ve sermesini müteahhit arkadaşlarımız süratle yapacaklar. Çünkü kendi ekiplerimizle yapsaydık, bunların tümünü bu sene yetiştirme imkanımız olmazdı. Tüm cadde ve sokaklarımızı yeniden pırıl pırıl asfalt yapacağız ve 40 gün içerisinde bu asfalt çalışmamızı tamamlayacağız. Peki bu şantiye 40 günlük mü? Gayet tabi ki değil. Önümüzdeki yıl da çalışmaya devam edecek üretim fazlamızı satarak, belediyemize kaynak üreteceğiz. Ben inanıyorum ki gerçekten güzel çalışmalar yapıyoruz. Çok kısa sürede 4,5 milyon metrekare gibi parke taşı döşemelerini tamamladık. Arkasından asfalt plentimizi hizmete aldık. 40 gün içerisinde de bu çalışmaları bitireceğiz” ifadelerini kullandı.



“GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ”
Onikişubat Belediyesi’nin tüm çalışmalarının planlı ve programlı olduğunu vurgulayan Mahçiçek, “İşte bu planlama çerçevesinde hareket ediyoruz. Bu planlamanın gereği olan kaynak teminiyle beraber gerçekten çok mükemmel, en son teknolojiyi ihtiva eden bir asfalt plenti aldık. Saatte 200 ton üretim yapıyor. Makinamız yeni çalışmaya başladı. Dün itibariyle bin 400 ton asfalt üretmişiz. Bu demektir ki çok rahat 2 bin ton kapasiteyi yakalayacağız. Bir taraftan dediğimiz gibi müteahhitlerimiz çalışacak, bir taraftan da bizim ekiplerimiz çalışacak. Gündüz onlar, gece biz çalışacağız ve inşallah kış gelmeden asfalt sıkıntımız kalmayacak.”

Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Ali Ünsal, Fatih Yoğurt, Burhanettin Türkkahraman ve Havva Ece Saygaz ile belediye meclis üyelerinin de eşlik ettiği gezide, önce asfalt plenti incelendi, ardından da Malik Ejder Mahallesi’ndeki asfalt çalışmaları yerinde görüldü. 
Editör: Haber Merkezi