26-28 Mayıs 2016 tarihleri arasında KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda yaklaşık 300 öğrenci ve öğretim üyesinin katılımı ile gerçekleştirilen “4. Ulusal KSÜ Tıp Öğrenci Kongresi” açılış konuşmasını KSÜ Rektörü ve kongre onursal başkanı Prof. Dr. Durmuş Deveci yaptı. Konuşmasına Nobel ödülü alan Prof. Dr. Aziz Sancar’ın “Çoğu insan zekâya inanır, ben inanmıyorum. Bizi birbirimizden ayıran emektir, ben çalışmaya inanıyorum.” sözlerini hatırlatarak başlayan Rektör Deveci, “İşte o yüzdendir ki: gayret kadere âşıktır.” diyerek, tüm öğrencilerin Prof. Dr. Aziz Sancar’ı örnek alıp çok çalışmaları ve ülkelerine faydalı birer birey olmaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Rektör Deveci, kongreye davetli konuşmacı olarak katılan Acıbadem Üniversitesi Labcell Hücre Laboratuvarı Koordinatörü Prof. Dr. Ercüment Ovalı ve diğer katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

KSÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Mert de kısa bir selamlama konuşması yaptı. Mert, kongrenin gerçekleştirilmesine katkı sunanlara teşekkür ederken, kongrenin faydalı olması temennisinde bulundu.



Kongre Başkanı Prof. Dr. Gülizar Sökmen de yaptığı konuşmada kongreye katkı sağlayanlara teşekkür ederken, kongrenin verimli geçmesi temennisinde bulundu.

Tıp alanındaki öğrenci ve öğretim üyelerini buluştururken, akademisyenlere tecrübelerini öğrencilerine aktaracakları bir ortam da sağlayan Ulusal düzeydeki kongrenin açılış oturumunu, kök hücre konusunda yaptığı çalışmalarla dünya çapında üne sahip olan Acıbadem Üniversitesi Labcell Hücre Laboratuvarı Koordinatörü Prof. Dr. Ercüment Ovalı yaptı. Ovalı, “Hücresel Tedavide Değişim” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

İki gün süren, 6 oturumda çok sayıda sunumun yapıldığı kongrede, alanında yetkin akademisyenlerin başkanlığında Tıp Fakültesi öğrencilerinin sunumları yer aldı.



Kongrenin ikinci gününde KSÜ Tıp Öğrencileri Topluluğu tarafından bu yıl ilki düzenlenen “Hipotez Yarışması” yapıldı. Öğrenciler farklı fikirlerden oluşan sunumlarla jüriyi ve salondaki dinleyicileri etkilemeye çalıştılar. Bebiller Medikal ve Endüstriyel Tasarım Limitet Şirketi’nin sponsorluğunu üstlendiği yarışmada tüm katılımcılar başarılı bulunarak ödüllendirildi. Bilimsel oturumların ardından, sözlü sunum ve poster sunumu birinci, ikinci ve üçüncüleri belirlendi. Son oturumda yer alan ödül töreninde dereceye giren öğrencilere ödülleri, yüksek onur ve onur öğrencilerine ise belgeleri takdim edildi. 

Kongre katılımcıları ikinci günün sonunda KSÜ Merkez Kafeterya’da gerçekleştirilen kongre bitiş yemeğinde bir araya geldi. Kongrenin üçüncü günü ise sosyal programa ayrıldı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm Müdürlüğü’nün katkılarıyla Kahramanmaraş’ın tarihi ve kültürel duraklarını içeren bir şehir gezisi gerçekleştirildi. Kongre, Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi’nin sponsorluğunda gerçekleştirilen öğlen yemeği ile son bulurken,  4. Ulusal KSÜ Tıp Öğrenci Kongresi’ne Özel Sular Vatan Hastanesi, Tusdata, Kervan pastaneleri, Mado ve Akdo da sponsor olarak destek sağladı.
Editör: Haber Merkezi