Programa aileleriyle birlikte katılan minikler, büyükler nezaretinde cami avlusunda abdest aldı. 7 yaşındaki Şıtmahlı Kur’an kursu öğrencisi Nurullah Kütük ‘ün ezan okumasıyla camide saf tutan 3 bin çocuk, yine 7 yaşındaki Abdülhamithan Kur’an Kursundan Mustafa Özyürek’in imamlığında 2 rekât namaz kıldı. Namazın ardından çocukların Kuran tilavetiyle devam eden etkinlik, Abdülhamithan Kuran kursu öğrencisi Alaattin Dağ’ın minberde hutbe okuması ve Ayşe Yılmaz adlı kız çocuğunun duasıyla son buldu.

Erkek çocukların beyaz takke ve gömlekle, kız çocukların ise beyaz başörtüsüyle gelmeleri dikkat çekti. Etkinlik sonrası, namaz kıldırın, ezan, Kuran ve hutbe okuyan 4 çocuğa bisiklet ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Çocuklar daha sonra cami bahçesinde sosyal etkinliklere katıldı, döner ikramı ve Belediye ikram çeşmesinden bol bol limonata içtiler. 

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir gördüğü manzara karşısında çok duygulandığını ve çocukların namaza başlamasına vesile olmanın sevincini yaşadıklarını ifade etti.



Müftü Abdullah Demir, iyi evlat yetiştirmenin önemine değindi. Çocuklara ilk manevi aşının bebekliğinde yapıldığını hatırlatan Müftü Demir; “Yeni doğan çocuğun sağ kulağına ezan, sol kulağına kamet getiririz. İlk manevi aşıyı işte orada çocuğa yaparız. Eğer gerçekten büyük hesap gününe çocuklarımızı seccademize varis olarak hazırlayabiliyorsak biz ve çocuklarımız büyük günün sınavına hazırız demektir.” dedi.

Hayırlı bir evladın dünyanın en büyük nimeti olduğunu aktaran Onikişubat ilçe Müftüsü Abdullah Demir, “Bu çocuklar bizim evladımız ve onlar sayesinde büyük bir nimete sahibiz. Fakat büyük bir imtihanla da karşı karşıyayız. Nedir o? derseniz, evinize, barkınıza, malınıza, mülkünüze bu çocuklar varis olacak. Peki, bizler bu çocuklarımızı seccademize varis olacak şekilde yetiştirdik mi? İşte bunu yapamamış isek vay halimize. Peygamberin dilinde cennet çiçekleri olan cıvıl cıvıl çocuklarımız bizim kapanmayan amel defterimizdir. Allah kimseyi evlat acısıyla imtihan etmesin.” diye konuştu.

Büyükşehir belediye başkanlığı, Onikişubat belediyesi, Dulkadiroğlu belediyesi, Onikişubat Müftülüğü ve Abdulhamithan camii vakfı tarafından organize edilen programa Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Onikişubat Müftüsü Abdullah Demir çocuklar ve aileler katıldı.
HABER-KAMERA: HACI ALİ GÜNEÇIKAN
Editör: Haber Merkezi