Kahramanmaraş Havaalanı yeni terminal binasının açılışı neden sürekli erteleniyor? İhale bedeli yaklaşık 60 milyon lira olan ve Aralık 2016'da temeli atılan yeni terminal binasının önce 2018 Mayıs sonunda açılacağı bildirildi açılmadı. Ardından 29 Ekim’de açılacağı bildirildi açılmadı, Kasım ayı denildi yine açılmadı, en son yılsonu denildi, 2018 yılı bitti yine açılmadı.

Siyasiler, bir türlü gelemeyen yüksek hızlı trenin Kahramanmaraş Havalimanına bağlanacağını, havaalanının ulaşım kompleksi olacağını söyleseler de biz daha yeni terminal binasını bile açamadık.

Sadece Ankara ve İstanbul’a direk uçuş seferlerinin yapıldığı Kahramanmaraş havaalanında sürekli iniş sorunları da yaşanıyor. Gaziantep’e inmek zorunda kalan yolcular otobüsle naklediliyor.

Kahramanmaraş kadar sanayisi gelişmemiş, nüfusu çok daha az illerin modern havaalanları varken, bizim şehrimizde neden sorunlar bitmiyor? İktidara en büyük desteği veren Kahramanmaraşlı yeni terminal binasının neden bir türlü hizmete açılamadığının ve sürekli uçak inişlerinde sorunlar yaşandığının cevabını bekliyor.

Editör: Haber Merkezi