Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, 99 yıl önce Samsun'da başlayan milli mücadele, kısa sürede bütün yurda yayılarak büyük zorlukların üstesinden gelen milletimizin azmi sayesinde zaferle taçlanmıştır.

Bağımsız ve modern Türkiye Cumhuriyeti ideali ile 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan istiklal meşalesi, elden ele, dilden dile tüm vatan sathına yayılmıştır.

Vatanını işgallerden kurtararak hür bir devlet kuran milli irade, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanıyla 20. yüzyılın en önemli siyasi hadiselerinden birini gerçekleştirmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş, Türk milletinin esenlik müjdesi olan 19 Mayıs, milletimiz için iftihar kaynağıdır. Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs’ın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması son derece anlamlıdır.

19 Mayıs ruhunun hiç tükenmeden nesilden nesile aktarılması çok önemlidir. Geleceğimizin teminatı, bu ülkenin gençleri ve onların yetiştireceği yeni nesiller, 19 Mayıs ruhunun en büyük temsilcisi, ecdadımızın emaneti olan bu vatanın ve Cumhuriyet’in yılmaz koruyucuları ve sahipleridir.

Gençlerimiz, barışın, hoşgörünün, demokratik kültürün ve vatan sevgisinin en seçkin temsilcileri olacaktır.

Bu düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan uğuruna göğsünü siper eden tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yad ediyorum.

Editör: Haber Merkezi