Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz sürecinden sonra Dulkadiroğlu Belediyesi’nin şehit ve gaziler anısına Yeşiltepe mahallesinde inşa ettiği anıt parkın yeni bayrak direği yerine takıldı. Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ın da bizzat takip ettiği montaj anında duygusal anlar yaşandı.

Geçtiğimiz yıl gerçekleşen hain darbe girişimi sonrasında Dulkadiroğlu Belediyesi,  248 şehit ve 2 bin 193 gazinin anısına özel bir park inşa etmişti. Şehit ve gazilerin anısına ay ve yıldız figürleriyle inşa edilen parka bir de bayrak direği dikildi. 



Kahramanmaraş’ın en büyük bayrak direklerinden biri olan ve 23 metre ilk boyuyla görenleri kendine hayran bırakan direğin montajı gerçekleştirildi. Montaj işlemini bizzat takip eden Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, burada kısa bir değerlendirme yaparak 15 Temmuz ruhuna yakışır bir hizmete imza attıklarını söyledi.



Başkan Okay, yaptığı konuşmasında şunları aktardı: “Yeşiltepe mahallesinde bulunan boş alanımıza geçtiğimiz yıl 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası şehit ve gazilerimiz için anıt park inşa etmiştik. Parkımız içerisinde yer alan mevcut bayrak direğimizi daha büyük ve görkemli bir bayrak direğiyle değiştirdik. Yaklaşık 23 metre boyunda olan bayrak direğimiz, şehitlerimizin anısına yakışır bir şekilde dalgalanıyor. Aynı zamanda bu bayrak direği memleketimizin en büyük bayrak direği olma özelliğini taşıyor. Bu gibi bayrak direklerini birkaç bölgemizde daha kullanacağız.”
Editör: Haber Merkezi