Kadın Platformu üyesi kadınlar, Kurtuluş haftası etkinlikleri kapsamında Demokrasi Meydanı’nda yerlerini alarak el emeklerini sergilediler. 



İlginin yoğun olduğu etkinliğe Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’ın Eşi Dr. Ruhan Özkan beraberinde Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı’nın eşi Ebru Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Timuçin Alper’in eşi Gökşen Alper, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci’nin eşi Naile İnci ile tek tek stantları gezdiler. 



Her stanttan alışveriş yapan Hanımefendi Ruhan Özkan, eline ay yıldız figürünün yer aldığı Kurtuluş Kınası yaktırmayı da ihmal etmedi ve anısını her zaman yüreğinde taşıyacağını söyledi. 



Kadınlarla sohbet eden ürünler hakkında bilgiler alan Hanımefendi Özkan, basın mensuplarına yaptığı açıklamasında; “Kahramanlık destanın yazıldığı kurtuluş mücadelesine öncülük eden kahraman şehrimizin 12 Şubat Kurtuluş Bayramını kutluyorum. Bir kez daha Kahraman şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyor şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. 

Kahramanmaraş’ta ilk defa Kurtuluş Haftasını kutlayan Hanımefendi Özkan, Kahramanmaraş’ın kahraman halkının güzelliklerini geldiği günden bu yana her gün yaşadığını söyledi ve ekledi: “Kurtuluş yıldönümüyle ilgili kutlanılan bu haftada birçok güzelliğe şahit olduk. Onların o kahraman yürekleri yıllar geçse de hala aynı şekilde çarpıyor. Bu gururu bizler de yaşattılar, sağ olsunlar var olsunlar.“



Kadın Platformu üyelerinin açmış oldukları standı da değerlendiren Hanımefendi Özkan: “Kadınların çalışmalarını çok önemsiyorum. Kendi ayakları üzerinde durup, kendi emekleriyle kazanç elde etmeleri çok önemli. Bu tarz etkinliklerin ve kadınlarımızın bu anlamda sayılarının artması en büyük temennilerim arasında. Hepsine başarılar diliyorum. Ayrıca onları destekleyen, böylesine güzel bir organizasyona öncülük eden Kadın Platformu Başkanı Kibar Özdemir’i de kutluyor ve teşekkür ediyorum” dedi. 

BİZ KADINLAR 12 ŞUBAT RUHU İLE HER ZAMAN HER YERDE VAR OLACAĞIZ 
Kadın Platformu Başkanı Kibar Özdemir ise yaptığı açıklamasında, Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun 97. Yıldönümünü kutluyoruz. 12 Şubat bizler için çok anlamlı ve çok değerli bir tarih. 

12 Şubat, mazlum insanların özgürleşmesinin adı, emperyalizme karşı dik duruşun sembolüdür. Tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. 



Artık 21. Yüzyılda Dünyada savaşlar ekonomik anlamda verilmektedir. Ekonomik anlamda güçlüyseniz, söyleyecek sözünüz, masada yeriniz vardır. Bu anlamda toplumumuzun yüzde 51’ini oluşturan kadınlarımızın ekonomik anlamda üretkenliklerini, varlıklarını bugün burada 12 Şubat ruhu ile taçlandırıyoruz. 

Bugün, Kahramanmaraş’ın kahraman kadınlarının ürettiklerinin sergilendiği Demokrasi Meydanı’ndayız, yarın bütün Türkiye’de olacağız. Ürettiklerimizle, aklımızla, sevgimizle, Türkiye’yi kucaklayan kadınlar olarak her yerde hep var olacağız” diye konuştu.

 

Başkan Özdemir, Kadın Platformu’nun organizasyonuna katkıda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’a teşekkür ederek sözlerini tamamladı. 

Standın ziyaretçileri arasında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un eşi Derya Erkoç, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Şube Müdürü Ayşe Taşkıran, İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Seydihan Küçükdağlı bulunurken,  çeteler de davul zurna eşliğinde çektikleri halaylarla renk kattılar. 

Editör: Haber Merkezi