Tercih bürosu açılışında konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt , konu ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

“Bütün Türkiye´de devam edecek bir hafta daha tercih süreci var, bu bir haftalık süreç içerisinde bizde Kahramanmaraş´ta hem velilerimize, hem öğrencilerimize daha yakın olalım, onlara ulaşmak için daha fazla imkan ve fırsat sağlayalım diye bugün burada 106. büromuzu açmış oluyoruz. 106 büroda biz bütün öğrencilerimize, bütün velilerimize arzu ettikleri danışma hizmetlerini veriyoruz ve bu öğrencilerimiz umuyorum ve diliyorum ki arzu ettikleri yerlere yerleşirler. Yaklaşık 1 saatten beri buralardayız, sadece burada Kahramanmaraş’a değil çevre illerden mesela Gaziantep´ten, Kayseri´den gelip danışma hizmetinde bulunan öğrencilerimizde oluyor, buranın son derece uygun ve olumlu bir yapıya büründüğünü düşünüyorum, güzel bir çalışma olduğunu görüyorum, başta ilimizin eğitimine ve ülkemizin eğitimi hayırlı olmasını diliyorum, emek veren arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Kahramanmaraş Rehberlik Araştırma Merkezi müdürü Ahmet Bülbül  tercih çalışmaları ile alakalı şunları dedi:

“Tüm Türkiye´de 2 Temmuz´da başlayan Liselere geçiş sınavı ile ilgili il müdürümüzün belirttiği sayıda 106 tane tercih büromuzda öğrencilerimize verilerimize hizmet vermeye çalışıyoruz.

Gerçekten bu yıl sınav sistemi, MEB liselere yerleştirme sistemi değiştiği için velilerimizin çok yoğun bir şekilde bilgilendirmeye ihtiyaç duydukları görüyoruz. Milli Eğitim bakanlığımız da ilgili birimler, komisyonlar daha önceden tüm eğitim çalışmalarını, bilgilendirme çalışmalarını tamamladılar. Kılavuzlar incelendi, değerlendirildi, oradaki bilgiler ekseninde bize başvuran öğrencilerimizi, velilerimizi ayrıntılı şekilde gidebilecekleri liselerle ilgili olarak bilgilendiriyoruz. Bu noktada onların sorularına cevap vermeye çalışıyoruz, gördüğümüz tercih büroları ile ilgili 5. gün bugün çok yoğun kapsamlı ayrıntılı bir bilgilendirme ihtiyacı oluyor ve velilerimizin bu konuda gerekli uygun bir şekilde yetişen personel arkadaşlarımızla bu taleplere karşılık vermeye çalışıyoruz İnşallah bu yeni yerleştirme sürece bu bilgilendirmeler ışığında ve sıkıntısız problemsiz öğrencilerimizin velilerimizin mutlu olduğu bir şekilleri Yetiş öğrenir Biz de bu sürece Milli Eğitim Bakanlığı´nın çalışanları olarak katkıda bulunuruz. Ben tüm velilerimiz, öğrencilerimize bu tercih süreci sonunda mutlu oldukları keyif alacakları istedikleri arzu ettikleri okullara İnşallah yerleştirme fırsat olur diyorum, hepsine kolaylıklar diliyorum”

Editör: Haber Merkezi