Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Ulu Camii’nde hatim duası ve etli pilav dağıtımı yapıldı. Programa Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, Mehmet Cihat Sezal, İmran Kılıç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Hep Birlikte Haykıracağız

Program sonunda bir değerlendirmede bulunan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Milli Mücadele’de öncü rolü üstlenen Kahramanmaraş’ın dün olduğu gibi bugünde hep birlikte olduğunu ifade ederek: “Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun 100. Yıl Etkinlikleri’nin başlangıcındayız. Başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere diğer kurumlarımızın da destek verdiği ve esasen tüm kahraman halkımızın bizatihi içinde olduğu memleketi kurtarmada öncü ruhunu hep beraber haykıracağız. Bu ruhun daim olması için neler yapılması gerektiğini hep beraber istişare ve icra edeceğiz” dedi.

Tüm Halkımızı Bekliyoruz

Daha sonra söz alan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise; “Öncelikle her ferdi kahraman olan değerli hemşehrilerimi saygıyla muhabbetle selamlıyorum. Cumalarını tebrik ediyorum. 12 Şubat, şehrimiz için çok önemli. Bu Anadolu topraklarının bir bedeli var. Tarihte ecdadımız bu toprakları bize emanet ederken bin bir türlü zorlukları görmüş ve bu toprakları bize emanet etmiş. Bu mekânın çok önemli bir anlamı var. Bu camiin hemen yanı başındaki Kale’nin bizim için çok önemli anlamı var. Kahramanmaraş Mili Mücadele’de öne çıkmış şehirlerden bir tanesi. Bu senede bu şanlı mücadelenin 100. Yılını kutluyoruz. Valiliğimizle birlikte özel bir program hazırladık. Bugünkü etkinliklerle startını vermiş oluyoruz. Bu topraklarda ödenen bedelleri, bu topraklarda yaşananları yeni nesillerimize ve gelecekteki nesillerimize aktarmamız lazım. Bu topraklar bize emanetse, bize düşende bunu gelecek nesillere aktarmaktır.  Bu vesile ile bugün akşam saat 18.00’da Valilik binamızın önünde buluşacak, kortej yürüyüşü yapacağız. Daha sonra da Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde tanıtım toplantısını gerçekleştireceğiz. Tüm halkımızı davet ediyoruz.” diye konuştu.

Programda Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 5 bin kişilik etli pilav ve ayran ikramı yapıldı.

Editör: Haber Merkezi