Allah’tan biz ne istedik de vermedi ?

Ya da biz Allah’a kul olabildik mi ?

Allah için bir gün gözyaşı akıta bildik mi ?

Sevgili okurlarım: Bugün kendimizi bir muhasebeye çekelim..

Bir vakit namazı kaçırdığımız için, tövbe ederek gözyaşı döküp hemen kaza namazı kıldık mı?

Ramazan ayında tutamadığımız ya da, bozduğumuz bir oruçtan dolayı, gözyaşı dökerek, tövbe ederek, kazasını yaptık mı ?

Ali’nin başı kel, Mehmet’in arabası kötü, Cuma’nın evi çürük, Ayşe’nin gözü kör gibi insanların, eksik veya kusurlarını ulu orta söyleyerek gıybet ettiğimiz için, Allah’ım yanlış yaptım, hata ettim, beni affet diyerek gözyaşı döktük mü ?

Gıybet ettiğimiz kardeşimizden gözyaşı dökerek özür diledik mi ?

Allah’ın bu gözlerim, haram olan kadına baktı, şevketimi tatmin ettim, hata ettim, zina yaptım, göz zinası yaptım, el zinası yaptım, fuhuş yaptım, hata ettim, Allah’ım sen beni af etmezsen benim cehennemde halim ne olur ? diyerek hiç ağlayabildiniz mi ?

Kendimi büyük adam göstermek için: insanlara yalan söyledim

Ben bilgili bir insanım demek için: İnsanlara olmayan şeyleri anlattım !

Görmediğim halde, görmüş gibi: Bu hırsız diyerek iftira attım !

Kendimi akıllı sanıp, karşımdaki temiz kalpli Allah dostu insanları kandırdım, onları dolandırdım, pişmanım pişmanım, Allah’ım beni af et diyerek hiç gözyaşı akıtınız mı ?

Türkçemizi bozdular, bunun sonucu olarak ise birçok kişi konuşurken, küfür’e düşmektedir. Küfür kapının önünde bizi bekliyor, sonu ise cehennem çukurundan bir çukur..

Yaratmak: Allah’ın sıfatlarındandır.. hiçbir kul bir şey yaratamaz, Allah’ın verdiği akılla bir şey yapa bilir, bir cep telefonu yapar ama yaratamaz..! Yarattı dersek haşa Allah eş koşmuş oluruz ki , in arak söyleyen dinden çıkar.. Bu sebeple her gün kırk defa tövbe etmemiz gerekir.. bunun gibi her gün yüzlerce hata yapıyoruz, bunlar için tövbe ederek hiç gözyaşı döktük mü ?

Oğlum- Kızım Üniversite kazandı diye ağlıyoruz, Annem babam öldü diye ağlıyoruz, çocuklarımız gurbette giderken ağlıyoruz da, bir defa işlediğimiz tüm günahlar için ağlaya bildik mi ?

Fuhuş, zina, içki, hırsızlık, yalan söyleme, iftira atma, gıybet etme, gereksiz sözlerle mala yali yaparak günümüzü geçirme ki, sonunda küfür’e gidiyor tüm bunları düşünerek geçmişten bugüne günahlarımıza tövbe ederek hiç gözyaşı döktük mü ?

Türkiye de yüzde 99 Müslüman olan bir ülkede 5 vakit namazı kaç kişi kılıyor ?

Ramazan ayında 30 gün orucu kim tutuyor ?

Gece teveccüh namazına kaç kişi kalkıyor..?

Sabah namazını hele bu soğuk günde kaç kişi camii de kılıyor ?

Tüm bunları üst üste düşündüğümüzde: Emri maruf yapamadığımız için üzülerek gözyaşı döken kaç kişi var ?

Sakal, kıyafet, Hac ve Umre yapmayı, insanları aldatmak için yapanlar , kendilerini hesaba çekerek bir kere göz yaşı akıta bildiler mi ?

Yok be kardeşlerim: biz gözyaşı da dökmediğimiz gibi : Şöyle buluğu çağımızdan bugüne kadar işlediğimiz günahlara tövbe bile edemiyoruz..

Küfür etrafımızı sarmış , biz gülüp geçiyoruz..

Ramazan’ı Şabanı, Bayramı film yaptık gülerek dinden çıkıyoruz..

Bizim Çocukluğumuzda Perşembe günü akşam namazı ile yatsı arasında camilerde sohbet edilir, şahadet kelimesi getirilir, bulu çağından bugüne kadar işlenen günahlara gözyaşları ile tövbe edilirdi.. ! peki bugün bunu yapan bir tek imam var mı ?

Devletten maaş aldığı halde 5 vakit camiye namaza gelmeyen, cami kapatıp kaçan imamlardan kaç tanesi: Allah’ım ben haram yedim, görevimi yapmadım, devletim bana maaş verdi ama ben kimseye dinini öğretmedim, namaz kıldırmadım, beni affet diye ağlayan gözyaşı akıtan bir tek imam tanıyan var mı ?

Bizde bir söz var : “ İmam osurursa , cemaat altına sıçar!” diye.. böyle imama böyle cemaat diyerek dinle dalga bile geçenlerden kaç kişi bugüne kadar tövbe ederek gözyaşı döktü ?..

Gelin tövbe edelim, gözyaşı dökelim Allah’a yalvaralım o merhametlidir.. bizi affeder de biz istemesini biliyor muyuz orası var !

İyi günler...