Ufuk Vizyon Sahibi olmak!

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ile hep beraber Bursa, Eskişehir yaparak ilimize döndük.

Kahramanmaraş’tan Gaziantep’e gittik, Buradan Anadolu Jetle Bursa’ya uçtuk, 36 kişi biz vardık, bir o kadar tanıdık Kahramanmaraşlı vardı bizimle Bursa’ya giden.

Yıllardır hep yazdık: Kahramanmaraşlı uçak seferi istiyor diye ama dinleyeni getir.

Bu bana şunu gösterdi: Ankara ve İstanbul haricinde, Kahramanmaraş İzmir, Kahramanmaraş Bursa, Kahramanmaraş Antalya seferi konsa her zaman yolcu bulabilecektir.

Bunu gören var mı: ya da özel hava yolları şirketleri bunu biliyor mu?

Dönüşümüz ise: Sabiha Gökçen den Gaziantep’e oldu, Yanımda oturan Pazarcık ilçemizden Hasan amca, hanımı, yakınları ile İngiltere’ye gitmiş yakınlarını ve çocuklarını ziyaret etmiş İngiltere Sabiha Gökçen uçmuş, buradan Gaziantep sonra Pazarcık gidecekmiş beraber döndük.

Hasan amca: “ Biz sene de bir sefer İngiltere ‘ye gidiyoruz, yazın çocuklarımız geliyor, İngiltere de sadece Pazarcıklı 40 bin üzerinde nüfus var, ne olur Kahramanmaraş’a direk Londra seferi konsa! Diyerek dert yandı ve ilave etti: “ Gazetecisiniz bunu yazın vekillere ilgilere ulaştırın,” dedi.

Bu da bize şunu gösterdi ki: Kahramanmaraş Almanya, Kahramanmaraş İngiltere, Kahramanmaraş Cidde, Kahramanmaraş Kıbrıs, Kahramanmaraş Dubai seferi en kısa zaman da konması gerekiyor.

EXPO 2023 var ki: Kahramanmaraş’tan dünyanın her yerine sefer konması gerekiyor. THY ve Özel uçak şirketlerimize duyurulur.

Kahramanmaraşlı yöneticilerimiz artık şunu görmeleri gerekiyor ki:

Gaziantep deki uçakları yarısını biz dolduruyoruz artık bunu görün uyanın da THY başta olmak üzere özel şirketlerden Kahramanmaraş’a sefer konmasını isteyelim.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun, yönetim ve meclisine teşekkür ediyorum bizi böyle bir iş ziyaretine davet ettikleri için.

Başta uçak seferleri olmak üzere birçok gelişmeyi yerinde gördüm.

Eskişehir de Tren vagonları, tren makinaları, gemi motorları ki hem de yüzde yüz yerli milli yapıldığını gözümüzle gördük. Motor sanayi dizel, benzinli, elektrikli motor üretiyor başta tren ve gemiler için.

Devrim arabasını yapan: Eskişehir, Bugün F 35 uçaklarına, yolcu uçaklarına parça üreten, Bursa ile birlikte 450 parçayı yerli olarak üretip, ABD ‘ye gönderen bir şehrimiz.

Bor madenin yüzde 25 Eskişehir toprakları içinde olduğunu öğreniyoruz, altın dahil her türlü madenin olduğu bir ilimiz.

Kahramanmaraş Çelik Mutfak Eşyası, İplik, Dokuma, Boya-Kasar, Denim, Bayan Ayakkabı, Kuyumculuk gibi sektörde kümelenirken, Eskişehir her türlü meslek ve fabrika ile hayata merhaba diyor.

Burada benim gördüğüm gelişme faktörünün birincisi:

Büyükşehir Belediye Başkanı

İkinci faktör: Eskişehir Anadolu Açık Öğretim Fakültesi

Eskişehir Anadolu Üniversitesi ki bugün 85 bin üzerinde yüz yüze eğitim alan öğrenci var.

Eskişehir Uçak Bakım ve İkmal Fabrikası ve parça üretim tesisleri ki: Türk Silahlı Kuvvetlerinin eskiyen uçakları burada yenileniyor bakımı yapılıyor, yedek parçası yapılıyor.

Madenler: Madenlere bağlı fabrikalar peş peşe kurulunca herkes çalışıyor herkes üretiyor herkes bir ekmek yiyor.

Nüfusu Kahramanmaraş’tan az ama ekonomisi bizden çok yüksek ve canlı bir şehir.

Kahramanmaraş Eskişehir veya Kahramanmaraş Bursa arasındaki farkı görmek ve bugünden sonra yatırımları bu yönde yapmak gerektiğine inanıyorum.

Kahramanmaraşlılar olarak: yeniliklere açık, değişik sektörlere girmemiz gerekiyor.

Sanayide çeşitlilik çok önemli.

KMTSO odası bugünden sonra her ay bir il ziyareti yaparak bana göre sanayicilerimize ufuk ve vizyon turu yapmasında fayda var, ben çok yararlandım. Herkes de kendine göre bir şeyler öğrenmiştir.

İyi günler…