Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl eski Müdürü Ali İhsan Kabakçı, görevi süresince şehrimize birçok tesis kazandırdı. Bunun yanı sıra sporun gelişmesi adına da çok başarılı işlere imza attı. Başarılı bir il müdürü olması sebebiyle de gönüllerde taht kurdu. 11 Mart 2020 tarihinde yerine İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Boz atandı.

Sayın Kabakçı’nın gidişine fazlasıyla üzüldük. Basın mensupları olarak da tepkimizi koyduk. Çünkü başarılı bir il müdürünün alınmasına gönlümüz razı olmadı. Ayrıca kendisi de basına çok kıymet veren biri.

Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti olarak yeni atanan İl Müdürü Cemil Boz’u makamında ziyaret ettik, (ziyaretimiz pandemi sürecinden dolayı gecikti) hayırlı olsun dileklerimizi, başarı temennilerimizi ilettik. Uzun uzun da sohbet ettik, tanımaya çalıştık.

Sayın Boz, hizmet için heyecanlı, büyük hedefleri var. Her dışardan gelen gibi Kahramanmaraş’ın tanıtım eksikliğinden, hayran kaldığından bahsetti. Birçok yeri de gezmiş. Doğal güzellikleri, Maraş Mutfağını keşfetmiş. Yaşanacak çok güzel bir şehir olduğunu söylüyor.

Kendisi de Sayın Kabakçı’ya gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ettiğini, bunun bir bayrak yarışı olduğunu önemli olan bayrağı en yukarı taşımanın olduğunu vurguladı.

Kahramanmaraş’a yeni tesisler kazandırma heyecanı içerisinde ve Kılavuzlu Su Sporları Merkezi’ni halka açmak istediğini belirtti. Kahramanmaraşlıların sporu sevdiğini burada potansiyelin olduğunu, sporun her dalında genç yetenekleri yetiştirmek gerektiğini ve bunun için de projelerinin olduğunu söyledi. Özellikle kentimizin doğa sporları için eşsiz bir yer olduğunu ifade etti.  Özellikle basınla birlikte çalışmak isteğini de sözlerine ekledi.

Sıcak ve samimi bir sohbetti. Güzel projeleri var. Temennimiz hedeflerinin gerçekleşmesi. Elbette basın mensupları olarak bizler de kendisini destekleyeceğiz. Tekrar kendisine başarılar diliyorum.

Milli Sporcumuz Şahin Hopur!

Bilindiği Kahramanmaraş Güreş Eğitim Merkezi ve TOHM Müdürlüğü görevine Şahin Hopur atandı. Bu atama spor camiasının yanı sıra herkes tarafından takdirle karşılandı. Yerinde bir atamaydı. İş ehline verilmişti.

Sayın Hopur, sporcu kimliğinin yanı sıra duruşu ile beyefendiliği ile sevilen sayılan bir isim.

Şimdi bir zamanlar kendisinin sporcu olarak yetiştiği yerde yeni şampiyonların yetişmesine vesile olacak. Hayırlı uğurlu olsun inşallah, başarılar diliyorum.

Temennimiz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün tüm kadrolarıyla şehrimiz sporuna en iyi hizmeti sunmalarıdır.  Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutup,  spora yönlendirmek, aydın bir toplumun temellerini atmaktır.