Okur – Yazarlığını kayıp eden Türk milleti gazete, dergi , kitap okumaması üzerine ulusal ve yerel yayın yapan gazeteler bir bir kapanmaya doğru gidiyor..

    Dolar kuru üzerinden vatandaşa kurşun yağdıran :  ülkemizdeki fırsatçılar gazete kâğıdına, kalıp ve boyaya yüzde yüz zam yapınca gazete çıkaracak durum kalmadı.

    Bugünlerde : dolar yükseldi diye , domatesten bibere, salatalıktan üzüme her şeye zam yapan fırsatçılar , basın sektörünüzde çok fena vurdular..

    Gazete baskı maliyetlerinin artması üzerine : Gazetelerin bir bir kapanması gündeme geldi.

    Sanal ortamda : İnternette yasal ve sorumluluk olmadığı için çok fazla bilgi kirliliğinin yaşandığı dünyamızda , gazete , dergi, kitabının önemi bir kat daha artarken:  gazete, dergiler zor günler geçiriyor..

    Bugün arkasında holdingler olan Türkiye genelinde yayın yapan gazeteler etkilendiği gibi , mahalli gazetelerde bu artışlardan olumsuz yönde etkilendi.

    Dolar kuru, yurt dışından gelen gazete kağıdı , kalıplar, boya sebebi ile gazete baskı maliyetinin hızla artması üzerine gazeteler zor günler yaşıyor..

    Milli olarak gazete kağıdı üretimi yapan üç fabrika özelleştirme kapsamında kapatılarak arazisinin satılması ile bugün gazete kağıdı yurt dışından gelmekte ve her geçen gün gazete maliyetleri artmaktadır.

    Ekonomik krizin ilk acı faturasını Haber Türk Gazetesi ödedi..

    5 Temmuz 2018 günü yayın hayatına son veren Haber Türk Gazetesi, kimine göre dijital teknolojiye yenildi kimine göre ise girdi maliyetinin yüksek olması acı sonu getirdi.

    Ancak aldığımız haberlere göre : bir çok yılların gazetesi kapanma hazırlığında..

    Bugün : Anadolu basını , günlük, haftalık 15 günlük, yayın yapan Anadolu basın son kağıt zammı ve kur farkı sebebi ile gerçekten çok zor günler geçiriyor..

    Bir çok gazete kapanmakla karşı karşıya kaldı..

    Türkiye de 2.5 gazete kalacak ! sözü galiba gerçek olmaya doğru gidiyor..

    Bize gelen haberlere göre : Ulusal gazetelerde kapanacak gibi görülüyor, sayfa azaltarak masrafı kısmaya çalışan gazeteler personel çıkararak bir anlamda direniyorlar..

    Halkımız kendi gazetesine satın alarak destek vermemesi üzerine gazeteler kapacak gibi duruyor !..

     Bu nereye kadar gider orasını bilemiyorum ama çok uzun vadeli görülmüyor..

     2018 yılı sonu gibi Resmi ilanında bitmesi gündemde bugünden sonra gazetelerin kapanması an meselesi olacaktır..

     Anadolu Ruhu

     Milli Mücadelede olduğu gibi : Anadolu ruhu yeniden ayağa kalkar, gazetesine abone olarak destek verir sahip çıkarsa , gazetesi yeniden ayağa kalkacaktır..

     Bugünkü mali şartlarda , bu gider karşısında, ister günlük gazete olsun, ister haftalık, 15 günlük aylık olsun, kapanmak zorunda kalacaktır..

     Bu kadar yüksek maliyette gazete çıkarmak dağıtmak mümkün görülmemektedir.

     Kahramanmaraş’ta  da gazetelerimiz bir bir kapanacaktır..

     Döviz kurunu üzerinden : yerli üretim mallara zam yapan fırsatçılar paraya para demezken, bir çok sektör sıkıntı içine girdi..

     Bir tek lahmacunu 70 TL 125 mm suyu 18 TL satanları maliyecilerimiz görmez mi ? , esnaf odaları görmez mi ? Belediye zabıtası görmez mi ? orasını bilemiyorum ama hükümetin acilen bu konuya el atması gerekiyor..

     Döviz kurunu bahane ederek milleti soyanlar ne kadar vergi veriyor ?

     ABD gelen ürünlerin fiyatı arttı kabul : dolar fırladı artmadı demek abdallık olur ama , bizim Mehmet efendinin tarlasındaki domates nasıl ikiye katladı burada biraz durup düşünmek gerekiyor.!

     Örnekleri çoğaltmak mümkün ama bu vurgunculara kim dur diyecek bunun hesabını iyi yapmamız gerekiyor..

     Başkanlık sistemine geçilmesi ile : kamuda bir devlet boşluğu meydana geldi..

     Bunu çok iyi kullanan fırsatçılar : halkı soyuyorlar kimse dur diyemiyor, kimse ceza yazamıyor , Türkiye de bir soygun sistemi başladı, başını alıp gidiyor , hükümet ise ortada yok, bugün dövizdeki dalgalanmamın en büyük sebeplerinden biride bu..

     Gazete ve diğer kâğıt türünü satan Kağıtçılar : TL ile satış yapmıyorlar dolar istiyorlar böyle bir ülke olur mu ?

     Türk milleti olarak dolarla yatıp dolarla kalkıyoruz, bütün mesele de burada kör düğüm oluyor en büyük sıkıntı burada görülmektedir..

     Bunun sonucu olarak bugün gazetelerimiz, Kağıt – Kalıp ve Boya da yüzde yüz artış sebebi ile kapanma noktasına geldi. Sayın Mahir Ünal dan bu konuda destek bekliyoruz, şu kağıt toptancılarını bir maliye açısından denetlemeye almalarını bekliyoruz..

     İyi günler..