İyi veya kötü, güzel veya çirkin, ben gazeteciyim diyen, gazetecilik yapan kişilerle ilgili bugüne kadar hiçbir yazı yazmadım.

     Herkesin bir düşüncesi, siyasi parti görüşü vardır, ona da saygı duyarım: Tek vatan, Tek Bayrak, Tek Millet diyen herkes gazetecidir. Bizim için esas olan vatanın bölünmez bütünlüğü ve çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmaktır.

    ( Sözde gazeteci geçinip, terör örgütleri ile bağı olan, ülkemizi üç kuruşa yurt dışına pazarlayan hainler hariç )

    Şehrimiz de üç beş kişi çıkar çıkmaz: bir başarıyı tebrik eden!

    Küresel Gazeteciler Konseyi Meclis üyesi ve Kahramanmaraş İl Temsilcisi olduğum zaman, bizi ilk arayan, tebrik eden, bende üye oluyorum diyen Gazeteci Mehmet Taş ‘bey güzel bir insan, onu övmeye veya yermek kimsenin hat tine değildir.

    Bugün sayın Mehmet Taş ‘la ilgili duygularımı dile getirmek istiyorum..

    Hazar denizi kıyısı, Bakü den ona gelen bir onur belgesi, bir teşekkür yazısı var!

    Azerbaycan Medeniyyyet Komitesi başkanı , Azerbaycan milletvekili, iki devlet tek millet diyen, Türkiye ve Türk halkını çok seven Prof.Dr. Genire Paşayeva  imzalı 1 Şubat 2021 tarihli teşekkür yazısı ilimizde gazetecilik görevini yapan Sayın Mehmet Taş beye gönderilmiş, arkadaşımızı tebrik ediyorum..

     Bekir Doğan adına gelmiş gibi sevindim, benim adıma gelse ancak bu kadar sevine bilirdim..

     GAP Gazeteciler Birliği Yönetim Kurulu üyesi, www.marasgundem.com sahibi Mehmet Taş , 27.09 ve 10-11. 2020 tarihlerinde Can Azerbaycan Karabağ zaferi ile alakalı yazdığı yazılar üzerine onur belgesi verildi.

     Tebrik ediyorum, başarı başarıdır.. böyle bir belgenin Kahramanmaraş’a gelmesi, sayın hısımım Mehmet Taş beye gelmesi bizi ziyadesi ile memun etti.

     (Buradan aşağı kısmı Azerbaycan Türkçesi ile yazılmış orijinal halidir)

     01 Şubat 2021 tarih ve 04/16 sayılı Azerbaycan Respublikasının Milli Meclisi yazısında : Kahramanmaraş – Türkiye Gap Gazeteciler Birliği Başkan Yardımcısı Gazeteci (jurnalist ) Durdu Mehmet Taş’a : (orijinali şekli ile) ,”Hörmetli Durdu Mehmet bey,

     Siz gardaş Türkiyenin tanınmış juranlistini ürekden selamlayır ve Azerbaycan vatan müharibesi vaktı 27.09.- 10.11.2020 verdiyiniz informasıya desteyine menevi desteye göre teşükkür ederim..

     Siz hemişe Azerbaycanla media emekdarlığının medeni bağlarının möhkemlenmesine çalışmış bu sahada öz töhfelerinizin vermişsiniz

     Bir daha size teşekkürlerimi yetirir, özünüze ailenize, doğmalarınıza ve gözel şeherinize en çok arzularımı bildirim.

     Selam- saygılarla

     Prof.Dr. Genire Paşayeva

     Medeniyet Komitesinin sedri

     Kardeş ülke Azerbaycan ‘a ilk defa 1992 de ve 2019 da iki defa gittim, Türki Cumhuriyetlerine ziyaretlerim oldu. Almanya başta olmak üzere Avrupa, Arap ülkelerine ziyaretlerimiz oldu ..  Azerbaycan kardeşliğini biz orada görerek yaşadık..

     İnşallah Korona Virüs belası bir biterse yine Küresel Gazeteciler Konseyi olarak bir Azerbaycan seferi yaparız..

     Ahmet Yaşar Başer, Doğan Keçecioğlu, Şeref Turhan, Aladdin Başlayıcı, Osman Sayın, Lütfi Yıkan, Nadire Torun ve şu anda ismi aklıma gelmeyen bir çok basın emekçisini ahrete yolcu ettik..

     Bugün varız, yarın yokuz, emek sahibine saygı duyup bir teşekkür edemiyoruz..

     Bir başarı varsa ki: Var ! Elinize sağlık, kaleminize kuvvet teşekkür ederim diyemiyoruz, içimizde bir kıskançlık bir haset! Sende kim oluyorsun? , bende büyük var mı? edası ile bıyık altından gülüyoruz..

     İşte bugün belki meslektaşlarımız Sayın Mehmet Taş beyi tebrik ederler diye bekliyorum..

     Uzun soluklu , sağlıklı Allah size uzun ömür versin Sayın Mehmet Taş bey kardeşim.. bir kere daha tebrik ediyorum..

     İyi günler..